Може да има мобилни екипи на лабораториите за тестване пред

...
Може да има мобилни екипи на лабораториите за тестване пред
Коментари Харесай

Мобилни лаборатории пред училищата, бъркат в носа на гимназистите

Може да има мобилни екипи на лабораториите за тестване пред учебните заведения на възпитаници и учители против ковид.

Това съобщи министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Според него по-големите деца - от 8-и до 12-и клас могат да се тестват и с проби за възрастни хора. За дребните възпитаници се обезпечават така наречен щадящи проби, които взимат проби от слюнка. При тестванията за възрастни тестът се взема от носа,

Министерството на здравеопазването прави всичко допустимо да оказва помощ на образованието. "Има подписани контракти и предоставени 1,5 милиона теста на системата на образованието ", уточни служебният министър и добави, че още 600 000 теста е трябвало да бъдат получени до петък (26 ноември). "Те са арестувани от митнически надзор и ще бъдат доставени до края на тази седмица ", уточни Кацаров.

Обявена е втора покана за още 2,5 милиона теста за учебните заведения. "Вчера подписах контракти за фирмите, които са спечелили поръчката, за още 2,7 милиона теста, които са със период на доставка 9 декември. Т.е. общо от 8 ноември до момента са доставени 1,5 млн. и чакаме още над 3 млн. теста. Тези 4,5 млн. теста биха били задоволителни за тестване на всички деца до края на 2021-ва ", посочи здравният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР