Може би вече сте забелязали, че в повечето менюта по

...
Може би вече сте забелязали, че в повечето менюта по
Коментари Харесай

Хипоалергенни супи

Може би към този момент сте забелязали, че в множеството менюта по заведенията (а би трябвало във всички) има изброени и какви вероятни алергени съществуват в съответните ястия.

Това е по този начин, тъй като от хранителни алергии са наранени от ден на ден хора. Известно е, че мнозина имат алергия към фъстъци, риба и морски артикули, само че се регистрира и растеж на тези, имащи нетърпимост към глутен или лактоза.

В сходни случаи е добре да си изготвите лично меню, в което да включвате единствено хипоалергенни ястия, изключително в случай че не готвите единствено за себе си, а и за детето ви, което към този момент е показало алергия към дадена храна.

В по-хладните дни няма нищо по-полезно и прелестно за обяд от една топла супичка. В следните редове ще ви предложим хрумвания за хипоалергенни супи, като вземете поради и личните си потребности или тези на фамилията ви.

Традиционни зеленчукови супи с фиде

 Хипоалергенни супи

На пазара към този момент се предлага и безглутеново фиде, само че в случай че готвите за по-малко дете, е по-добре да разчитате на безглутеновия кускус, който е изработен под формата на буквички, звездички, числа и така нататък За малчуганите е доста значимо супата освен да е вкусна, само че и да наподобява апетитно. В леко подсолена вода пуснете нарязани на ситно морков, пащърнак, лук, чушка, тиквичка и/или някой и различен картоф. Когато са съвсем подготвени, прибавете и кускус и подправете със ситно нарязан магданоз. Хипоалергенните супи не допускат потреблението на застройки, тъй като те съдържат както млечни артикули, по този начин и яйца.

Месни супи

В месните супи за леки меса се сочат пилешкото (вмъкваме, че то е и измежду тези меса, за които се твърди, че са цялостни с антибиотици), пуешкото, заешкото и телешкото. Ако премахнете целината от обичайното телешко варено, да вземем за пример, бихте имали една чудесна хипоалергенна чорба. Можете да превърнете в хипоалергенни супи и тези, приготвени с пилешко, заешко и пуешко като прибавяте към тях и подобаващите зеленчуци (морков, лук, картофи, грах и др.), само че не ги застройвате.

Супа от тиква

 Хипоалергенни супи

Тиквата е от тези плодове или зеленчуци (все още се водят разногласия какво тъкмо е тя), които се смятат, че крият минимален риск от алергия. Тя се предлага на децата от ранна детска възраст. Защо не приготвите кремсупа от тиква?

Карфиол и броколи

Тези зеленчуци също спадат към храните, които не крият алергични опасности. Лошото е, че не всички ги обичаме, камо ли децата. При самия тип на розетките те могат безусловно да изпитат омерзение към тях. Поради тази причина е добре още веднъж да ги приготвите под формата на кремсупа, като прибавите към тях няколко моркова и картофа, с цел да се тушира присъщия им усет, както и да ги пасирате. Горе-долу със същата цел. Не е изключително добре да лъжете децата си какво тъкмо употребяват, само че за да разнообразите детското меню, от време на време това е неотложно.

Постен борш

 Хипоалергенни супи

Боршът е добре прочут в редица страни, изключително в Русия и съседките ѝ. Всъщност едва ли има по-традиционна чорба от борша в тази част от света. Но се оказва, че и той е една от най-сполучливите хипоалергенни супи. Само не добавяйте в него сметана, както се прави из съветските нации.

Да ви е сладко на стомаха и умерено на душата!

Вижте още целесъобразна диета при хранителна алергия,

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР