Може би вече сте имали малко плашещото удоволствие да видите

...
Може би вече сте имали малко плашещото удоволствие да видите
Коментари Харесай

„Най-напредналият хуманоиден робот в света“ разговаря с нов приятел (ВИДЕО)

Може би към този момент сте имали малко плашещото наслаждение да видите Амека – един от „ най-усъвършенстваните човешки роботи в света “, който може да имитира разнообразни изражения. Сега тя си има другар на име Ази. С помощта на изкуствения разсъдък (ИИ) двойката може да води изразителни диалози – които са еднообразно впечатляващи и притеснителни.

Двата роботизирани бюста могат да поддържат връзка между тях с помощта на Chat-GPT и показват това в нов видеоклип на Engineered Arts (въпреки че май не се харесват много).

Същността на демонстрацията обаче се крие в способността им да извършват човешки изражения. Те реализират това благодарение на 32 механизма – 5 за врата и 27 единствено за лицето: 12 в устните, 2 в челюстта, 4 в очните ябълки, 4 в клепачите, 4 във веждите и 1 в носа.

В късия видеоклип Ази зказва глупава смешка за интернет бисквитките, на която Амека реагира с присвити очи и навъсен нос, които съвършено предават възприятието на омерзение. На собствен ред Ази дава отговор с потиснато изражение и мрачни очи, като че ли знае, че шегата му в действителност е глупава.

Двойката е основана от основаната в Обединеното кралство компания за роботика Engineered Arts, която създава хуманоидни роботи „ за развлечение, връзка и обучение “. Компанията отдава чартърен своите роботи, в това число Амека, за събития и даже ще сформира 5-минутно персонализирано наличие, което роботът да извърши.

Можете също по този начин да закупите роботите, макар че компанията е много потайна по отношение на цената, като отбелязва на уеб страницата си, че тя е „ повече от чаша кафе; по-малко от остров. “

Но се не плашете! От Engineered Arts акцентират, че нямат интерес да милитаризират своите роботи и рискът те без да пита да провеждат завладяване на света е нищожен.

„ Нашите роботи са изцяло безвредни. По своята същина те са сговорчиви и деликатни, тъй че даже в случай че роботът се движи и инцидентно ви удари, това няма да ви навреди “, твърди компанията на своя уебсайт.

„ Нашите новаторски машини са основани да бъдат правилни на живота, а не с цел да го лишават. Те са 100% почтено развлечение. Никога не бихме работили с военните, само че на драго сърце бихме създали имитация на Терминатор за галерия. “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР