Може би вашето дете е бъдещ писател ако: Неуморно слуша любимите

...
Може би вашето дете е бъдещ писател ако:
Неуморно слуша любимите
Коментари Харесай

Какви таланти има вашето дете - II част

Може би вашето дете е предстоящ публицист в случай че:
Неуморно слуша обичаните си приказки и даже си съчинява нови единствено. Обича да споделя невероятни истории, в които забелязвате, че има доста комплицирани фрази и думи от речника на възрастните. Слуховата му памет е извънредно добра и елементарно съумява да запомни комплицирани изречения. Любимата му веселба е играта с думи, римуването и съчиняването на дребни стихчета.

Как да му помогнете, да развие качествата си:
Когато детето ви си измисля, не му се карайте, а стимулирайте въображението му. Влезте в света на историята и задавайте подобаващи въпроси, с цел да насочите мисленето му в разнообразни направления. Ученето на непознат език, ходенето на сценичен кръжок и игрите вкъщи ще развият качествата му.

Подходящи игри:

Намери рима
Вие започнете началото на стихотворна строфа, а дано дребният стихотворец я довърши. Целта е фразата да бъде по едно и също време разумна и римувана. Тази игра развива освен словесните заложби на детето, само че и качествата му за другарство.

Кое е общото
Назовете няколко предмета или феномени, които малчуганът би трябвало да съпостави въз основата на някакво подобие. Ако детето ви е под 4-годишна възраст, пригответе му и картинки, които да гледа. Тази задача ще развие наблюдателността му, уменията му за размишление, нереалното му мислене и способността да се показва.

Може би вашето дете е предстоящ музикант в случай че:
Вашето дете освен слуша на драго сърце детски песнички, само че и може да ги изпее по памет. Освен това стартира да демонстрира желания към избрани мелодии. Купете му музикален принадлежности и наблюдавайте по какъв начин играе с него. Ако не дрънка напразно, а се пробва да възпроизведе обичана песничка, вашето дете има музикални качества.

Как да му помогнете да развие качествата си
За да развиете музикалният слух на детето го водете на концерти и представления. Самата вие слушайте музика и пейте вкъщи. Ако детето ви в действителност се увлича от музиката ще последва образеца ви и ще запява с вас.

Подходящи игри:

Какъв е този инструмент
Пригответе картинки на хора, които свирят на разнообразни музикални принадлежности. Имитирайте изобразеното – да вземем за пример все едно опъвате лък на цигулка или удряте по тъпан, а детето ви би трябвало да уточни вярната картинка. Ако малчуганът е по-голям, усложнете играта и използвайте не жестове, а мелодии. Задачата тук е доста по-трудна – детето би трябвало да разпознае кой музикален инструмент чува сега.

Все отново не забравяйте, че както цялостното неуважение към вродените заложби на детето, по този начин и несъразмерното внимание към тях са еднообразно объркващи за него. Затова, в случай че внезапно малчуганът изостави рисуването или пеенето и се отдаде на друга активност, не се опитвайте да го спрете. Това е възрастта, в която дребният човек търси себе си и посоката на ползите му постоянно се трансформира.
Продължава: Какви гении има вашето дете
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР