Може би сценаристите на филма на „Пазар дере“ са пропуснали,

...
Може би сценаристите на филма на „Пазар дере“ са пропуснали,
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов за "Пазар дере": Язовирът е бил изпуснат преди посещението на Петков

Може би сценаристите на кино лентата на „ Пазар дере “ са пропуснали, че има съвременна контролноизмервателна система, която е снимала всичко и визитата на министър Петков е в интервал, след който тъкмо ръководеното от него министерство и структури са изпуснали язовира и той е празен, с цел да може да бъде изработен този “репортаж”.

Снимка: bTV

Това сподели в студиото на „ Тази събота и неделя “ някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

Той добави, че Законът за публичните поръчки е спазен и това може да бъде тествано.

Вчера служебният министър на стопанската система Кирил Петков, че ще внесе сигнал в прокуратурата против Държавната консолидационна компания - ДКК поради " неприятно ръководство, непрозрачни схеми и повишени цени на строителните материали " и даде образец с ремонтирания за 2,3 млн. лв. язовир " Пазар дере " до Ловеч.

Снимка: bTV

Лъчезар Борисов обаче оправда думите на Петков.

„ На фотография от 31 май се вижда, че язовирът е цялостен. Веднага по-късно се вижда по какъв начин равнището му внезапно пада, т.е. той е изтърван “, добави Борисов.

Снимка: bTV

Бившият министър на стопанската система изясни, че през 2013-2014 година този язовир е избран за един от най-опасните, тъй като на 5 метра от него се намира автомагистралата, която свързва София и Варна.

„ Пазар дере “ се цялостни за секунди и от средата на януари месец се е препълвал шест пъти “, добави той.

„ Компаниите, които са изпълнявали ремонтните действия по язовирните стени и уреди, бетонът е за закупуван на цена сред 88-95 лева на кубик без Данък добавена стойност. Цените, който Петков засяга са с всички действия, които са направени по полагане, транспорт и създаване на тези уреди “, сподели още Борисов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР