Може би на професионалното ви поприще не всичко е идеално

...
Може би на професионалното ви поприще не всичко е идеално
Коментари Харесай

Неволи по време на криза – заплашени ли сте от уволнение

Може би на професионалното ви занятие не всичко е идеално – позицията ви не е тази, за която сте мечтали, заплатата също, а шефът е прекомерно експлозивен. Въпреки това точно работата е нещото, което ви дава чувство за сигурност и самочувствие. Затова слуховете за идни уволнения същински ви стресират. Имате ли съображение за паника?

Може би ви грози уволняване, в случай че:
От известно време не ви слагат виновни задания, даже може да се каже, че ви се постанова да бездействате на работното място. Случайно или не, шефът от дълго време не е разговарял с вас и като че ли ви отбягва. Само ви слага задължението да въведете сътрудника си в детайлите на вашата работа или изненадващо ви желае доклад, който би трябвало да изготвите чак в края на годината. Ако всички тези признаци са налице, напряко си мирише на уволняване. А където има пушек, нормално има и огън.

Какво да предприемете
Не, не се втурвайте в кабинета на шефа, с цел да му желаете пояснение. По-добре не търсете състрадание и от сътрудниците, тъй като можете да се окажете в ролята на прокажена. Колкото и огорчена да се чувствате в този миг, не позволявайте на страстта да вземе връх. Шумният скандал, неуравновесеното държание и обидите по адрес на компанията освен няма да ви оказват помощ, само че е допустимо даже да опропастят кариерата ви за в бъдеще. Най-разумното е да се успокоите и превантивно да започнете да си търсите работа, несъмнено, дискретно и в извънработно време.

Как да преживеем обстановката
Съмненията са мъчителни, само че най-тежкият ден е този, в който разбирате, че те са изцяло основателни. Обикновено първата страст, която ни връхлита в подобен миг е обидата. Именно тя ни пречи да запазим положителния звук и ни тласка към грозни действия. Но даже да оставите след себе си потоп, да злословите по адрес на компанията и да настройвате отрицателно сътрудниците, удовлетворението от постигнатото „ отмъщение ” ще ви радва напълно за малко. Да не приказваме, че с сходно държание си отрязвате всякаква опция за рекомендации.

Не прахосвайте напъните си за възмездие, те ще са ви нужни, с цел да съхраните увереността в себе. Направете си равносметка за грешките и пропуските си през последната година, анализирайте метода си на работа, с една дума извадете си поука. Рядко в живота ни сполетява нещо инцидентно и без нашето ефективно присъединяване. Това не значи, че би трябвало да се съмнявате в професионални си качества по принцип, а да се замислите дали това е попрището, на което сте вътрешно стимулирани да се развивате.

Всяко зло за положително
Безспорно изпадате в стресова обстановка – не се знае нито по кое време ще си намерите нова работа, нито дали ще се окаже по-добра от актуалната. Понякога обаче е належащо човек да се почуства притиснат от събитията, с цел да предприеме някаква градивна смяна в кариерата си. Особено в случай че си кретате година след година на позиция, която нито ви предлага вероятности за развиване, нито ви носи някакво задоволство. В подобен случай уволнението може да се окаже най-хубавото нещо, което в миналото ви се е случвало, въпреки сега да ви се коства тъкмо противоположното.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР