Може би често сте чували, че закуската е най-важното ядене

...
Може би често сте чували, че закуската е най-важното ядене
Коментари Харесай

Ползите да закусвате сутрин

Може би постоянно сте чували, че закуската е най-важното ястие денем, като е хубаво и да оставите време на организма ви да одобри храната, преди да започнете дейна работа. Има разнообразни отзиви на експерти, съгласно които, с цел да сте в добра форма, постоянно би трябвало да закусвате. Според други пък, в случай че желаете да отслабнете, би трябвало да започнете, като пропускате утринното хранене. Проучванията обаче слагат изгодите от това под сериозен въпрос. Макар пропускането на закуската да води до загуба на тегло в някои случаи, това е за сметка на увеличените равнища на общия холестерол спрямо останалите, които са закусили.

Ето за какво е хубаво да знаем какви са изгодите от закуската и за какво е значимо да не я пропущаме.

Закуската може да усъвършенства обяда ви

Ако се нахраните добре заран, като приемете нужните протеини, няма да изпитвате апетит на обяд, което да докара до преяждане. Закуската би трябвало да не бъде прекомерно изобилна. Така ще съумеете да съставите точните пропорции за обяд и да поддържате добър темп на хранене. Ако не закусите, ще имате предпочитание да компенсирате пропуснатото хранене по средата на деня, което да докара до приемането на огромно количество храна. Изследванията демонстрират, че яденето на парче плод или нещо малко сред закуската и обяда постоянно е нещо, което тези, които сполучливо поддържат тежестта си, вършат постоянно.

Закуската понижава равнищата на стрес

Това се отнася най-много за дамите. Жените, които не закусват, имат нараснали равнища на кортизол, който е прочут като хормон на напрежението. Кръвното нялягане също се повишава и може да остане такова през целия ден.

Закуската може да контролира равнищата на кръвната захар

Мъжете, които пропущат закуската имат неточен гликемичен отговор през останалата част от деня и в последна сметка, имат по-висока междинна кръвна захар от тези, които закусват. Балансираната закуска може да ви помогне да поддържате равнищата на кръвната захар постоянни, което може да повлияе на силата и фокуса през целия ден. Закуската е още по-важна за тези, които може да са склонни към диабет или да се оправят с диабет вид 2.

Закуската е доста значима за здравето на всеки човек. Това може да бъде дребна стъпка към воденето на по-здравословен живот. Всеки самичък би трябвало да дефинира количеството храна, което ще одобри заран, само че това може да бъде добър старт на деня.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР