Мохамед Салах може да пропусне началото на Висшата лига през

...
Мохамед Салах може да пропусне началото на Висшата лига през
Коментари Харесай

Салах може да пропусне старта на следващия сезон

Мохамед Салах може да пропусне началото на Висшата лига през сезон 2020/21 поради евентуална повиквателна за Игрите в Токио това лято.

Селекционерът на Египет до 23 година съобщи, че има намерение да включи Салах един от тримата играчи над въпросната възрастова граница. Говорейки за ON Sport TV, Шавки Гариб удостовери, че ще организира диалози със Салах по отношение на неговото евентуално присъединяване в Япония.

„ Трябва да изпратим прелиминарен лист от 50 играчи. Салах ще бъде първи в него като публична повиквателна ".

Олимпийският шампионат стартира на 22 юли, а финалът ще се организира на 8 август, събота – същият уикенд, в който стартира новият сезон във Висшата лига през 2020. Ако Салах реши да се причисли към националния тим, той без подозрение ще пропусне цялата предсезонна подготовка на Ливърпул и ще се нуждае и от възможна отмора, преди още веднъж да се причисли към съотборниците си.

Лятната отмора на нападателя преди началото на сегашния сезон бе лимитирана заради присъединяване на Египет за Купата на Африка, където „ фараоните “ отпаднаха на осминафиналите.

Салах може да пропусне и още от идващия сезон на мърсисайдци, откакто по-рано този месец домакинът на Купата на Африка – Камерун, разгласи, че конкуренцията се мести от лятото през януари 2021. Съревнованието трябваше да се организира през юни и юли, само че заради метеорологичните условия в страната по това време на годината от Камерунската футболна федерация взеха решение шампионата да се организира сред 9 януари и 6 февруари. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР