Могат да се направят паралели между настоящата политическа ситуация в

...
Могат да се направят паралели между настоящата политическа ситуация в
Коментари Харесай

Н. Пр. Джузепина Дзара: Пред Италия и България има обща цел - да изградим общо европейско бъдеще

Могат да се създадат паралели сред актуалната политическа обстановка в България и сходни обстановки в Италия във връзка с потребността от смяна, счита посланикът на Италия у нас Н. Пр. Джузепина Дзара, която гостува на предаването „ Преди всички “.
Най-голямото предизвикателство във външната политика на Италия е и това, което стои пред България – да изградим общо европейско бъдеще, съобщи тя.

„ Да създадем по този начин, че Европейски Съюз да резервира и развие своята значима роля на икономическата, политическата и културната сцена . “

„ Това, което преживяхме предходната пролет, беше покруса и сложи нащрек всички италианци “, уточни пред БНР дипломат Дзара. Сега по думите й има политически диспути за имунизационните документи като метод за достъп до обществени места.

Относно наложителната имунизация за медицинските служащи в Италия Джузепина Дзара посочи, че единствено 0,2% от тях не са имунизирани.

Първото предопределение на Дзузепина Дзара на дипломатически пост у нас е било при започване на прехода. У нас е още веднъж от януари тази година.

Върнах се 22 години по-късно и откривам България много изменена . Има и характерности, които са останали непроменени – това са тези неща, които ме накараха да заобичам страната “, показа дипломатът.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

Превод в ефир: Лилия Кръстева-Пеева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР