,,Мога ли да се представлявам сам?“ Този въпрос зададе на

...
,,Мога ли да се представлявам сам?“ Този въпрос зададе на
Коментари Харесай

Наркоман закла майка си като животно, днес наглее в съда: Мога ли да се защитавам сам?

,,Мога ли да се съставлявам самичък? “ Този въпрос зададе на правосъдния състав Даниел Машев, който умъртви с особена свирепост майка си на 30 септември м.г. Мъжът апелира наказването си пожизнен затвор пред Апелативния съд в Пловдив, само че юристът му Кирил Александров не се яви. Магистратите обаче не му разрешиха да се пази самичък, предава 24 часа.
Машев бил незает и наркозависим от години. Във съдбовния ден се скарал със 74-годишната си майка сутринта, до момента в който двамата били в кухнята. Ударил ѝ пестник, а по-късно я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от плота и отрязал главата на майка си, след което я увил в покривка и се опитал да се отърве от нея. Баща му го срещнал на коридора в блока, в който живеели, и му взел ключовете, а той криел ръцете си откъм гърба. Когато влезнал в жилището, по-възрастният мъжът разкрил обезглавеното тяло на жена си. Веднага се обадил на телефон 112 и съобщил за случилото се.
През май Окръжният съд в Пазарджик прати Даниел Машев в пандиза доживот. Днес бранителят му не се появи на първото съвещание по делото за обжалване на наказването. Съдебният секретар се свърза с юрист Александров, който изясни, че не е получил призовка и може да пристигна с час забавяне. В документите обаче е отразено, че я е получил на 7 септември. Магистратите счетоха, че неявяването му е по неуважителна причина и му постановиха санкция в размер на 1000 лева
Съставът откри още една спънка за предоставяне ход на делото. Мотивите към присъдата на Машев са подписани с мастило единствено от ръководител, а член-съдията е подписал електронен автограф. Апелативните магистрати разпоредиха инспекция за какво това е пропуснато.
Нов опит за старт на процеса на втора инстанция ще се организира на 23 ноември.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР