Мога да уверя всички потребители, че качеството на продуктите на

...
Мога да уверя всички потребители, че качеството на продуктите на
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Качеството на "Ел Би Булгарикум" не е нарушено

Мога да уверя всички консуматори, че качеството на продуктите на " Ел Би Булгарикум " не е нарушено, системите за надзор работят. Това съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов в ефира на Българска национална телевизия във връзка проблема с отстраняването на изпълнителния шеф на компанията. Преди дни от Министерството на стопанската система и промишлеността оповестиха, че одит на активността на компанията е установил голям брой нарушавания.

Стоянов отхвърли тезата, че някогашният шеф на " Ел Би Булгарикум " е отхвърлен поради това, че е понижил цените на сиренето, кашкавала и млякото. Той изясни, че новото управление е направило разбори на база на извършени транспарантни процедури за набиране за снабдители на мляко и заплатените доста по-ниски цени за доставките и се чака цените да бъдат още понижени.

Във връзка с инспекциите на цените в магазина Стоянов сподели, че има потребност от законодателни промени за повдигане на санкциите за нелоялните практики. Като такава той уточни оповестяването на подвеждащи промоции на артикули. Стоянов сподели, че в чужбина има санкции, които са % от оборота. Министърът сподели, че не поддържа да има таван на надценката, само че в министерството обмислят търговците да има задължението да осведомят Комисията за отбрана на потребителите, в случай че постави надценка 20-25%.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР