Мога да си позволя да разкрия случай с мен. Малко

...
Мога да си позволя да разкрия случай с мен. Малко
Коментари Харесай

Таланти хакнали и шефа на КРИБ, изнудвали го

Мога да си разреша да разкрия случай с мен. Малко преди офанзивата против Национална агенция за приходите на моя компютър излезе известие. Лично аз бях хакнат. На компютъра излезе надпис, че данните ми са хакнати и излезе надпис: " Обадете се ".

Знаете ли какво им отговорих – с терористи не договарям. Защото за мен това е тип тероризъм. Те се пробваха да видят дали в компютъра има сензитивна информация, която да бъде изплатена по-късно от нас. Това съобщи в ефира на Нова телевизия изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.

" Ние сме задоволително умни, с цел да не държим такава информация на този компютър. На другия ден всичко бе възобновено. Ние нямаме хакери, които да открият нарушителя ", уточни още Иванов.

По думите му тези апаши могат да бъдат наречени " Наглите " 2. " Вътрешно назоваваме рекета от хакери " Наглите 2 ", тъй като нападат наши членове. В КРИБ членуват всички огромни банки, пенсионни сдружения... Никой не нападна фризьорки, козметички, зъботехници.

При " Наглите " от Министерство на вътрешните работи ни показаха идната жертва, беше наш член. Сега прокуратурата си свърши работата, само че желаеме законодателство. Това е първата и наложителна стъпка. Без нея няма да стане. " Това съобщи Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ.

Той разгласи, че не може да даде съответна информация за рекет от хакери към членове на КРИБ, тъй като това би довело до съществени последици. " Представете си за една голяма финансова институция, в случай че изтече информация, че е обект на рекет, какви последици може да има - и оттегляне на клиенти, огромни загуби.

Видяхте какво стана след офанзивата против Национална агенция за приходите - опозицията незабавно изиска оставки, а това не би трябвало да се позволява в този момент, когато се развиват съществени процеси за бъдещето на страната - и ERM II, концесията на летището, договорката с " Фолксфаген ", договорката с F-16 ", разяснява Евгений Иванов.

" Има опити и този съвременен тип тероризъм ще продължи. Затова имаме потребност от законодателство. Така, както в Америка съвсем са решили този проблем. Трябва ни закон, който да споделя на тези хора " Не си и помисляй да влизаш тук ", сподели още изпълнителният шеф на КРИБ.

По думите му в този момент към този момент мислят в КРИБ по какъв начин да намерят най-бързия път до способените органи, с цел да се реши сходен проблем.  Според него е нужно законодателство.

" Някой банки вкараха двойна система за сигурност с двойна ключова дума. Действията от страна на нарушителите провокира контрадействия от пострадалите. Опълченска опозиция, до момента в който бъде открито законодателно решение ", разяснява още изпълнителният шеф на КРИБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР