Модната къща Гучи спира производството на дрехи и аксесоари от

...
Модната къща Гучи спира производството на дрехи и аксесоари от
Коментари Харесай

"Гучи" казва сбогом на дрехите от ценни кожи

Модната къща " Гучи " стопира производството на облекла и аксесоари от скъпи скотски кожи като норка и лисица. Новата политика влиза в действие от пролетната сбирка за 2018 година, а повода е в смяната на потребителките усети и натиска от страна на природозащитници, съобщи " Ройтерс ".

Решението е на новият креативен шеф на марката Алесандро Микеле, под чието ръководство облагата й се усилва. Той бе подсилен от мениджъра на команията Марко Бизари. Избирайки Микеле, търсехме човек, който споделя нашите полезности, разгласи той.

" Гучи ", която е предложила кожени пантофи и първокласни палта от норка, е следващото име в бизнеса, което се отхвърля от кожата. През юни Yoox Net-A-Porter, огромен онлайн магазин за първокласно облекло, съобщи, че няма да продава такива артикули.


© Reuters
Протести против избиването на животни за кожи от дълго време съпровождат всички огромни фешън събития по света. Изглежда, че и потребителите на първокласни артикули също са трансформирали възгледите си по въпроса.

Много фешън лейбъли стягат контрола върху добива на елементарна и скъпа кожа след серия от кавги с изискванията във ферми за развъждане на животни.

Активистите посрещнаха новината с наслада, акцентирайки, че ще докара до резултат на доминото в стилните среди. Решението на " Гучи " радикално ще промени бъдещето на модата, твърди Симоне Павези от природозащитната група LAV. " Модният бизнес става все по-етичен и онази част от веригата, която разчита на скотски артикули, скоро ще бъде в предишното. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мода (523)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР