Модна дизайнерка от Видин представи авторска колекция на ревю в

...
Модна дизайнерка от Видин представи авторска колекция на ревю в
Коментари Харесай

Дизайнерки от Видин с модно ревю в Лондон

Модна дизайнерка от Видин показа авторска сбирка на ревю в Лондон, съобщи БНР.
Иванка Найденова е известна в родния си град със своите ръчно рисувани шалове, всеки от които се отличава със своята автентичност и самичък по себе си е едно произведение на изкуството. На 14 октомври до гения на видинчанката се допират и ценителите на модата в британската столица. 
" Родена съм в град Видин и съм приключила " Моден дизайнер " във Варна, само че след това моята обич към текстила се ускори и се занимавам с неповторими текстилни техники, които ги ползвам, както знаете модата и текстилът са свързани и ги ползвам върху фешън дрехи - рокли, тениски. С една дума видоизменявам една елементарна, това желая да покажа на хората, че може да се преобрази и да стане доста красива, елегантна една елементарна права рокля и да се употребява по-късно във вечерен жанр, настоятелен жанр. Това е моята цел ", сподели дизайнерката. 
Иванка Найденова основава своите модели, като употребява няколко истински текстилни техники. 
" Част от шаловете ми, те са ръчно рисувани. Там съм употребила техниките " батик ". Това е техника с восък. На мен тя ми е една от обичаните. Друга техника, която съм употребила това е " шибори ". Тя е японска техника с връзване, пристягане и манипулиране на плата и след това се нанася и боята, само че това е доста общо казано, има много други тънкости, които няма в този момент по какъв начин да обясня. Също желая да допълня, че тук, във Видин, тъй като се открих във Видин от три години към този момент и работя с деца и възрастни, и на тези курсове демонстрирам тези техники, и ги образовам, и имаше голям интерес... "
По пътя към стилния подиум във Франция Иванка Найденова ще бъде с друга видинчанка - Цветелина Денкова. Тя също е фешън дизайнер и също е намерила поле за изява на своя гений в британската столица. Бивш дизайнер на известна българска фешън марка, тя е и уредник на стилното ревю " Метаморфози ".
" Цялата концепция да стартира едно такова показване и да съчетавам в това време лондонския арт с българския арт се появи предходната година. Аз приключих в Париж " Моден мениджмънт " и по-късно аплайвах с един план, който беше извънредно за рециклирани материали... Неочаквано го завоювах този план, т.е. той беше финансиран. Проведе се април месец. Поради огромния интерес надлежно ние взехме решение да съберем един много по-голям екип и да създадем едно много по-грандиозно показване в Лондон, в което аз надлежно поканих Иванка Найденова, която познавам от години и знам какъв брой е надарена с нейните рисувани шалове, с нейната сбирка от рокли... ", сподели Цветелина Денкова. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР