Mодернизацията на танковете е изпълненa на 50%Сухопътните войски е необходимо

...
Mодернизацията на танковете е изпълненa на 50%Сухопътните войски е необходимо
Коментари Харесай

Командирът на Сухопътни войски: 30 години поддържаме това, което имаме, но краят на жизнения му цикъл идва

Mодернизацията на танковете е изпълненa на 50%

Сухопътните войски е належащо да придобият безусловно нов образ, сподели командирът им, генерал-майор Деян Дешков на конференция в Министерството на защитата. " Не единствено поради актуалната конюнктура, която ни заобикаля, а и поради това, че в продължение на 30 години ние поддържаме това, което имаме, само че краят на неговия витален цикъл идва в даден миг ", изясни генерал-майор Деян Дешков.

Сухопътните войски имат подготвеност за създаване на над 50 плана, само че сега четири са в нашия фокус, сподели командирът и добави, че първият и главен план е този за бойна машина на пехотата за механизирана бригада. Той изясни, че на 18 октомври са били изпратени претенции за информация към компаниите, евентуални производители, а на 16 декември са били получени отговори. В момента се проучват плановете, като този развой се чака да завърши в средата на януари, сподели още генерал-майор Дешков.

Вторият план е за артилерийските системи, като той е в начален етап. Третият е за модернизацията на танковете. В момента договорът е изпълнен на 50% и се чака да приключи втората половина на идната година, посочи командирът и добави, че четвъртият план е за безпилотните летателни системи, който е на равнище очакване за сключване на контракт. По думите му тези планове са единствено началото и основата на модернизацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР