Моделът ще дебютира на изложение в Токио тази седмицаUltra-Compact BEV

...
Моделът ще дебютира на изложение в Токио тази седмицаUltra-Compact BEV
Коментари Харесай

Toyota показва ултракомпактен електромобил

Моделът ще дебютира на ревю в Токио тази седмица

Ultra-Compact BEV е стилен двуместен електрически автомобил за пътувания на къси дистанции (снимка: Toyota)

Toyota приготвя премиера на подготвен за произвеждане ултракомпактен електрически автомобил. Моделът Ultra-Compact BEV (Battery Electric Vehicle) ще дебютира на автомобилно ревю в Токио тази седмица.

Електромобилът е планиран за ежедневни пътувания на къси дистанции. Той е ориентиран най-вече към възрастни хора и начинаещи водачи. Компанията споделя, че новата й кола „ подсигурява свободата на придвижване на хората на всички стадии от живота ”.

Компактният двуместен електрически автомобил може да бъде незаместим асистент в всекидневието на възрастни хора, които към този момент не са в положение да изминават огромни дистанции. Колата на Toyota ще им помогне да стигнат до магазина или болничното заведение.

Тъй като размерът на автомобила е доста дребен (2490х1290х1550 мм), от него не могат да се чакат невероятни индикатори във връзка с самостоятелност и скорост. С едно зареждане на батерията Ultra-Compact BEV изминава до 100 км, като в същото време развива скорост до 60 км/ч.
още по тематиката
Разработчиците считат, че новият електрически автомобил е подобаващ и за предприемачи, които би трябвало да се срещат с клиенти на разнообразни места денем.

Очаква се Toyota да пусне Ultra-Compact BEV в продажба в края на 2020 година Появата на този модел на пазара се обрисува като поредна стъпка от огромна стратегия, ориентирана към въвеждане на напълно електрически транспортни средства.

Премиерата на новия електрически автомобил ще се състои тази седмица на ревюто Future Expo – то ще се организира от 24 октомври до 4 ноември в Токио.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР