Мобилно приложение показва кои са точките, незасегнати от COVID-19. Целта

...
Мобилно приложение показва кои са точките, незасегнати от COVID-19. Целта
Коментари Харесай

Мобилно приложение бори разпространението на COVID-19

Мобилно приложение демонстрира кои са точките, незасегнати от COVID-19. Целта му е да се ограничи бързото разпространяване на болестта като посочва къде може да останем, без да сме изложени на риск от зараза.
Приложението е създадено благодарение на българинът Михаил Ковачев - студент по бизнес администрация във Виена, който застава паралелно до екип от 80 млади експерти в разнообразни сфери в Австрия. Заедно съумяват да разработят приложението NOVID20 - технология, чиято идеална цел е редуцира и продължителността на интервала на карантината като забави разпространяването на заболяването. По този метод се пазят рисковите групи.

Принципът употребява близостта на мобилните телефони един до различен и времето за вероятен контакт сред хората. Ако някой се болести, то информацията се изпраща на хората, които скоро са били наоколо. Личните данни на ползвателите остават предпазени от достъп на институции, увери българинът в диалог от Австрия.

Идеята за специфичното приложение зародило откакто Михаил Ковачев се върнал от Испания. Видял възходящата статистика на инфектираните, свързал се с другар в Южна Корея, с цел да разбере по какъв начин се оправят там, а по-късно със свои другари програмисти и съидейници се концентрирали да приспособяват приложението за Европа, пишат от БНР.

Това не е първият прегледен образец за консолидиране на новите технологии в битката против COVID-19. Според специалисти посредством тях по-лесно може да се следи положението на хората по света и да се ограничи болестта. Идеалната концепция обаче има и своите критици - съгласно тях сходно " озаконяване " на шпионажа над хората е неприемливо и може да бъде употребявано за користни цели от недоброжелатели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР