Мобилни пунктове за бързи тестове пред заведенията позволяват те да

...
Мобилни пунктове за бързи тестове пред заведенията позволяват те да
Коментари Харесай

Очаква се с бързи тестове да се осигурява достъп до всечки обществени места

Мобилни пунктове за бързи проби пред заведенията разрешават те да работят без ограничаване в работното време при 100% имунизиран личен състав (или с тест). Заповедта беше издадена в сряда (13 октомври), само че действително успяхме да създадем нужната организация в четвъртък-петък (14-15 октомври).
Пунктовете бяха на основни места в центъра на столицата, описаха пред Радио София Радослав Мирчев и Мартин Михайлов – притежатели на някои от най-посещаваните нощни клубове.

„ Тези пунктове не могат да обслужат всички искащи, а единствено за рискови обстановки и за късните часове. Очакваме тази опция да бъде освен в София и освен за заведенията , с цел да бъде и по-справедливо “, подчертаха събеседниците.

В два от мобилните пунктове от четвъртък до неделя са осъществени към 1300 теста , сочи статистиката, която се води и ще бъде оповестена публично в идващите дни. От тях позитивни са се оказали единствено 4 , акцентира Радослав Мирчев. Данните влизат в РЗИ и общата статистика. Положителните се карантинират .

Част от разноските за бързите проби са поемат от околните до пункта заведения, и клиентите заплащат единствено 10 лв. .

Има страни (Англия, Португалия, Дания), където поради огромния % имунизирани, даже отстраниха зелените документи, а контролът се реализира по летища и гари, добави Мартин Михайлов. За страдание, България е надалеч от сходна обстановка.

От посетителите в нощните заведения съвсем 100% от чужденците са имунизирани, за българите данните още се събират.

Чуйте целия диалог на Антония Каменичка с Радослав Мирчев и Мартин Михайлов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР