Мобилната мрежа на Теленор е посочена като Best in Test

...
Мобилната мрежа на Теленор е посочена като Best in Test
Коментари Харесай

Теленор получи Best in Test за мобилната си мрежа

Мобилната мрежа на Теленор е посочена като Best in Test в България от водещата интернационална компания за премерване на качеството на такива мрежи umlaut.

Хакан Екмен, изпълнителен шеф „ Комуникации “ на umlaut, връчи документа на изпълнителния шеф на Теленор Джейсън Кинг на особено събитие в София през днешния ден.

„ Това достижение е самопризнание за продължаващите ни старания да създадем мрежата си по-добра всеки ден и да предложим допустимо най-хубавото прекарване на този придирчив и доста конкурентен пазар. Сертификатът Best in Test е достижение, което оценяваме, само че за нас той е още една насочна точка, от която да продължим да подобряваме мрежата си, тъй че да осигурим още по-добри услуги на клиентите си и да реализираме още по-добри резултати “, разяснява изпълнителният шеф на Теленор Джейсън Кинг.

umlaut е интернационална консултантска компания, която мери качеството на мобилни мрежи в над 120 страни по света и е де факто промишлен стандарт за качеството на мрежите. В България umlaut е анализирала представянето на мрежите на трите огромни мобилни оператора в интервала сред май и ноември 2019 година

Тестовете, с близо 32 милиона проби в 94.5% от градските региони и 50.7% от извънградските зони в България, включват както проби в обитаемоте места, по този начин и проби на свързващи пътища из страната.

„ През 2019 година Теленор усъвършенства потенциала и потребителското прекарване в своята 4G мрежа в над 600 обитаеми места из цяла България, като усъвършенства над 1000 от базовите си станции “, сподели основният шеф „ Технологии “ на Теленор Владимир Радойчич. „ Тези достижения и продължаващите усъвършенствания на мрежата са част от дълготрайната тактика за развиване на компанията “, добави той.

Към края на 2019 година Теленор регистрира растеж от 22,8% на дейните консуматори на 4G в мрежата си, съпоставено с края на 2018 година, като близо 86% от целия трафик на данни в мрежата на Теленор е прекосявал през 4G. Разширеният лист с устройства, които поддържат Voice over LTE (VoLTE) докара до съвсем четворен растеж на гласовите диалози през тази технология и към края на 2019 година те доближиха над 12% от целия гласов трафик в мрежата на Теленор. Към края на 2019 година, над 50% от трафика на данни в мрежата на Теленор е генериран от стрийминг на видео и музика.

Теленор беше първият от огромните мобилни оператор в България, който започва 4G мрежа през 2015 година и бе първата компания, която предложи на клиентите си VoLTE през 2018 година, както и ViLTE (Video over LTE) през 2019 година През предходната година, Теленор организира и серия 5G проби, които обхващаха разнообразни промишлености, като медицина, развлекателната промишленост, произвеждане и обучение.

Сертификатът Best in Test се присъжда на Теленор за достигането на 888 от 1000 вероятни точки - най-хубавата обща оценка от трите оператора в България. Теленор също по този начин реализира и най-висока оценка за покритие на мрежата, както за данни, по този начин и за гласови услуги, както и най-хубаво покритие на 4G и най-хубава скорост на събаряне на данни.

„ Методологията за тестване на umlaut се концентрира върху потребителското прекарване на всяка мрежа. umlaut мери мрежи в целия свят и разчита на експертизата на мрежа от консултантски и инженерни компании и над 4000 хиляди специалисти от 80 страни. На базата на резултатите от нашия разбор, за нас е чест да наградим Теленор със документа Best in Test ”, сподели изпълнителният шеф на umlaut Хакан Екмен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР