Мнозинството от политическите партии в 48-ото Народно събрание подкрепиха нашето

...
Мнозинството от политическите партии в 48-ото Народно събрание подкрепиха нашето
Коментари Харесай

Йорданова: Посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени на откриването на 48-ото НС

Мнозинството от политическите партии в 48-ото Народно заседание поддържаха нашето несъгласие и Митрофанова и посланика на Беларус да не бъдат поканени на тържественото съвещание на новия парламент. Това съобщи определеният за депутат от " ", съобщи кореспондент на
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7596
Тя разясни, че няма наложителен лист за това кои посетители би трябвало и не би трябвало да бъдат канени на откриването на новия парламент, защото това е преценка на страната-домакин.

Йорданова добави, че Министерство на външните работи ще се съобрази с желанието на политическите партии, което би трябвало да разпрати поканите.

Русия е страна-агресор, която атакува суверенна страна и Българиая остро осъжда този акт. Искам да напомня, че още при започване на март ръководителят на Европейския парламент съобщи, че няма да се позволяват посланиците на Русия и Беларус, както и представители на тези две страни. В този случай България ще се държи почтено и ще съобщи своята позиция, изясни още.

Бившият правосъден министър уточни, че предлагането на Демократична България е получило поддръжка от Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, а срещу него се оповестили Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Позицията на " Български напредък " пък била " придържане към общата европейска позиция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР