Мнозинството от българите не одобряват предприетите от правителството мерки срещу

...
Мнозинството от българите не одобряват предприетите от правителството мерки срещу
Коментари Харесай

64% от българите не одобряват мерките срещу пандемията

Мнозинството от българите не утвърждават подхванатите от държавното управление ограничения против ковид. Това сочат данните от социологическо изследване на Европейския парламент, оповестиха от институцията. Според резултатите 32% от интервюираните утвърждават ограниченията, а 64% не са удовлетворени от тях.

Негативна настройка към опитите на държавните управления да се оправят с коронакризата се регистрира и на европейско равнище, въпреки и не толкоз ясно изразена както у нас. 49% от участниците в изследването споделят, че са удовлетворени от ограниченията. Сходен и броят на хората, които не ги утвърждават – 48%.

" Нагласите са станали по-негативни спрямо последното изследване, отбелязвайки спад в задоволството във връзка с държавните ограничения ", показва се в изследването.

Пандемията към този момент е оказала всеобщо въздействие върху приходите на европейските жители, регистрира още проучването. На равнище Европейски Съюз 39% от участниците удостоверяват това, а в България делът им е още по-висок – 53%. Наред с това се регистрира, че към 27% чакат отрицателно влияение върху приходите си в бъдеще. Половината участници показват, че изпитва неустановеност поради икономическото влияние на пандемията. Едновременно с това обаче се регистрира, че е се нараснал делът на хората с положително мнение за Европейски Съюз спрямо пролетта.

Повече от половината интервюирани (54%) считат, че съюзът би трябвало да разполага с повече финансови средства за справяне с рецесията. Едновременно с това обаче се показва, че болшинството (77%) са съгласни, че Европейски Съюз би трябвало да отпуска пари на единствено на страни членки, които съблюдават върховенството на закона и съблюдават демократичните правила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР