Мнозинството германски граждани очакват политически промени след парламентарните избори тази

...
Мнозинството германски граждани очакват политически промени след парламентарните избори тази
Коментари Харесай

Повечето германци очакват ново правителство

Мнозинството немски жители чакат политически промени след парламентарните избори тази есен. Това демонстрира последното изследване на Института за изследване на публичното мнение Аленсбах. Повече от 67% от интервюираните биха желали „ промени в политиката в доста области “. Повече от 60% са за промяна на държавното управление. Готовността на германците за политическа смяна в никакъв случай не е била толкоз висока от началото на измерванията, написа Süddeutsche Zeitung.
От няколко седмици социологическите изследвания демонстрират, че Зелените са на върха на известността си, а партиите от ръководещата коалиция не съумяват да провокират възторг измежду гласоподавателите. За ХДС/ХСС и ГСДП резултатите са разочароващи. И двете политически сили са на власт през последните осем години; жаждата за смяна в този момент се отнася и за двете.
 Германия стартира имунизиране против COVID-19 на всички пълнолетни жители Германия стартира имунизиране против COVID-19 на всички пълнолетни жители
Германия ще предлага ваксини против ковид на всички пълнолетни от 7 юни, съобщи Франс прес, като цитира министъра на здравеопазв...
Не е изненадващо, че опазването на околната среда и оправянето с изменението на климата се трансфораха в съществени цели за гласоподавателите. Повече от 55% от интервюираните считат, че е значимо да се промени курсът в тази съответна област. Почти същият брой хора (54%) се надяват на промени в миграционната политика. Следващите няколко детайла са пенсии, обучение, битка с пандемията и досегаемост на жилищата.
Проучването не дава визия по какъв начин тъкмо би трябвало да се промени миграционната политика. Изследването обаче показва диференциация според от партийните желания на респондентите. Резултатите демонстрират, че интервюираните биха желали държавното управление да ползва политики, които лимитират имиграцията. Не единствено поддръжниците на „ Алтернатива за Германия “, само че и поддръжниците на ХДС/ХСС и „ Свободната демократическа партия “ (СвДП) считат тази тематика за най-важната от всички.
Интересни са и разликите според от пола и района. За множеството мъже бежанците са преди всичко, а за дамите отбраната на климата. В Източна главният приоритет е миграционната политика, а в Западна - климатичната политика.
Що се отнася до останалите партии, въпросът за битката с изменението на климата безспорно е най-важният за Зелените. Основният приоритет на социалдемократите е битката против пандемията, а за Левицата - общественото обезпечаване.
 Германия махна възбраната за почитатели по стадионите Германия махна възбраната за почитатели по стадионите
Футболните почитатели в Германия ще се завърнат по стадионите за първи път от октомври насам в събота, откакто берлинските управляващи се съгласно..
Забележителен е фактът, че все още никоя от партиите към момента не се е произнесла по отношение на пенсиите, само че тази тематика се подрежда на второ място измежду поддръжниците на пет от шестте партии. Само за Зелените образованието е втори най-съществен приоритет, написа Süddeutsche Zeitung.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР