Мнозина са наясно с факта, че по време на на

...
Мнозина са наясно с факта, че по време на на
Коментари Харесай

Младите хора в България не знаят какво е Холокост

Мнозина са наясно с обстоятелството, че по време на на Втората международна война българската страна съумява да запази хилядите човешки животи на своите жители от еврейски генезис, макар мощния напън от страна на хитлериските военни съдружници. Това е една от най-достойните и човеколюбиви действия, осъществени от държавни и публични ръковидетели в мракобесните времена на войната.
В светлината на тази сензитивна тема, Министерството на Външните работи взе участие в интернационален план с норвежки сътрудници, чиято съществена цел ще бъде правене на народен проект за битка с антисемитизма. Това разгласи заместник-министър Велислава Петрова :

" Основна цел на плана е изработването на Национален проект за деяние за битка с антисемитизма и запазване на еврейското завещание

Проектът е в благозвучие с традициите и достиженията на българското общество, с уговорките на България като деен член на Международния алианс " Възпоменание на Холокоста “ и с неотдавна признатата тактика за битка с антисемитизма. Нашите другари от Норвегия дават финансиране и споделят опита си по тази значима за всички нас тематика ".

Първата част от реализирането на тактиката стъпва върху особено социологическо проучване за настройките на българите към еврейската общественост у нас.

Резултатите от проучването демонстрират, че пред обществото ни стои едно съществено предизвикателство - по-малко от 6% от младежите в България имат знания за същността на Холокост и антисемитизма .

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Цветомир Милошов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР