Множество въпроси бяха отправени към министър-председателя на днешния парламентарен контрол.

...
Множество въпроси бяха отправени към министър-председателя на днешния парламентарен контрол.
Коментари Харесай

Премиерът към депутатите: Стоя и се чудя, какъв е смисълът от тази институция

Множество въпроси бяха отправени към министър-председателя на днешния парламентарен надзор. Отговори депутатите получиха на въпроси за вложенията, корупцията, ориста на блокираните в Украйна български моряци, интерконектора Гърция-България, олигарсите и офшорните сметки. 

Премиерът Кирил Петков изясни, че с компанията " Джемкорп " е подписано писмо за желание за вложения, съобщи той от трибуната.

За да успокоя опозицията- това, което подписахме е просто писмо за желание за вложения и няма наложителен темперамент. Ние проверихме дали имат съветски вложители в този миг - те нямат в този миг. Разпоредил съм цялостна инспекция - 5 години обратно какви вложители са идвали. Няма да подпишем с никой, в случай че имаме най-малките подозрения, съобщи Петков в отговор на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията " Джемкорп ".

" Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка ", попита още Трифонова, на което Петков отговори изрично не.

" В основата на общата политика на държавното управление е битката с корупцията - в изявление пред " Обзървър " употребявате понятия като олигарх и медиен магнат. С какви данни разполагате, че да посочвате Пеевски, а за какво не посочвате и други - като знаете, че и Прокопиев е олигарх и медиен монополист съгласно западни издания? Хората приказват, че вие сте марионетка на Прокопиев. По ваш облик и сходство ли търсите настойник и на Борисов? ", попита Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

" Стоя и се чудя какъв е смисълът от тази институция като се задават такива въпроси. Разликата съгласно мен сред вас и мен е, че аз съм изцяло самостоятелен ", изрично отговори Петков.

" От кого сте самостоятелен? Стана процедура вихрушката на тази власт да лъже на алангро в обстановката в която се намира в комплицирана обстановка. Можете да ползвате и първоаприлска фактологическа неправилност, само че не всеки ден е първи април ", опонира Карадайъ.

Радомир Чолаков от ГЕРБ изиска Кирил Петков да се извини за въпроса " Какъв е смисълът на тази институция ".

" Но каза- в случай че ще се задават такива въпроси. Смисълът на тази институция е най-високият вероятен ", отговори Никола Минчев.

" Вие ръководите тази институция и то не лошо- чаках вие да отговорите. Ако едно нещо върви като пате, в случай че крещи като пате- то е пате. Ако повтаряш думите на олигарха Прокопиев, в случай че назначаваш хората му - то извода е пате ", сподели Йордан Цонев- Движение за права и свободи.

" Шизофренията тук стигна до висоти. Като решите дали сте юрист на Петков или ръководител - тогава ще се обаждате господин ръководител. Когато някой съобщи, че не вижда смисъл в Народно събрание - да го защитавате като Матросов на амбразурата, към този момент държим на вашето опрощение ", сподели Маноил Манев- ГЕРБ.

" Ако съм обидил някого - оправдавам се ", отговори Никола Минчев.

" Държавата от 6 месеца е блокирана, не се строят пътища, не се ремонтират, има заплаха за живота на хората. Вие поддържане ли Народно събрание да отпуши този развой да стартира да се поддържа инфраструктура. Има душевно комплициране на вашата група ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

" За страдание поддръжката на пътищата включваше два вида планове - законни и противозаконни. Единственият метод да се заплати по вторите е с решение на Народно събрание. Предлагам да има надзор върху средствата и да сме сигурни, че на тези които се заплати е свършена същинска работа, тъй като се тормозя, че ще плащаме пари на тези, които са нарушили закона ", отговори Кирил Петков.

" Това е по този начин. Знаете, че в случай че не платим един метър не може да се направи. Подкрепяте ли- да или не ", попита Йорданов.

" Отговорът е да при цялостен надзор ", сподели Петков.

" Помолете опозицията да се извини за безумните въпроси, които задава ", добави Искрен Митев-ПП.

На въпрос министър председателят отговори с да - дали е склонен да се заплати за противозаконни контракти, сподели Радомир Чолаков- ГЕРБ-СДС.

" Моля ви удържахте опозицията да не пояснява какво съм споделил ", добави Тошко Йорданов.

" Тонът от през днешния ден никак не ми харесва. 100 пъти казвахме, че да сме подвластни от един снабдител на газ не е добре. За нас е значимо газовата връзка с Гърция да бъде приключена ", сподели Мартин Димитров от " Демократична България ".

" Благодаря за смисления въпрос. Всяка седмица разменяме връзка сред мен и премиера на Гърция, който ме твърди, че тръбата е изцяло построена. До края на юни този план ще бъде осъществен. За 3 месеца се извърши повече работа, в сравнение с последните 2 години. Минахме през цялото трасе, тъй като сега енергийната сигурност на България зависи от него, сподели Кирил Петков.

България е единствената страна в Европейски Съюз, която не подхваща ограничения против рецесии, а хората са оставени да мизерстват ", съобщи Джердет Чакъров- Движение за права и свободи.

" Интерконекторът Гърция-България стана вероятен единствено с помощта на кабинета на " Борисов ". Оставихме единствено няколко километра и държавното управление се провали с гръм и тропот ", сподели Теменужка Петкова- ГЕРБ.

" Има ли придвижване по въпроса с българските моряци на " Царевна ", попита ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Има 260 метра сред кораба и оградата на пристанището- те са като алеята на гибелта. В момента са влезнали съветските танкове и обстрелваха украинците, които държат линията. Капитанът ме помоли да прекратим диалога, с цел да се скрие. Готови сме в първите минути, когато няма бойни дейности да ги изведем. Но би трябвало да е безвредно. Хубавата вест е, че имат храна и вода за най-малко 8-9 дни. Надяваме се да можем да изкараме в сигурност тези българи ", изясни министър председателят.

" Ако имахме положителни канали и с двете воюващи страни, можехме да преговаряме да ги изведем. България също има специфични елементи, само че това нещо е рисковано. Сега чакаме военните дейности да свършат, ами в случай че не свършат до една седмица? Няма по какъв начин да ловят риба. Всичко това, което вършиме е добре, само че дейностите би трябвало да са доста по-адекватни ", отговори Костадинов.

" Преди два дни в 9 сутринта имаше утихване на багра и нашата група беше подготвена да отиде и да ги вземе. Но трябваше да се реши на място дали е рисково. При връзка с капитана, той сподели - наподобява не се стреля и не мога да съм сигурен дали няма да се стреля отново. Искам да ви уверя, че сме в връзка и с съветските, и с украинската страна. Буквално ги следим почасово. Това са 260 метра. Ако отидете на Google ърт ще видите. Детайлите са значими. Не може да се приказва алангро. Не е смешно ", сподели Петков.

" Смехът ни е предизвикан не от описа на министър-председателя с кораба, на който се намират български моряци. И в това бихме подкрепили напъните на министъра на външните работи. Смехът ни е предизвикан от непознаването на българския език. Дума алангро не съществува. Думата ангро е вярната. Та по тази причина ние се усмихвахме ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Когато приказваме за 15 индивида и техният живот е обидно да си вършиме шегички, отговори министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР