Множество удари по главата са причинили Алена Щерк. Това съобщиха

...
Множество удари по главата са причинили Алена Щерк. Това съобщиха
Коментари Харесай

Разкриха подробности за убийството на Алена Щерк

Множество удари по главата са предизвикали Алена Щерк. Това оповестиха на взаимен брифинг от полицията и прокуратурата.

В четвъртък на 26 май тя е била при свои близки. На 27 следобяд те са имали навика да се чуват, само че телефоните ѝ били изключени. След това околните ѝ подали сигнал в полицията за нейното изгубване.

На 27 към 06.15 сутринта е засечено няколкократно включване на алармата в дома ѝ. Дошлият на място екип на СОТ не е открил следи от щурм. По-рано, сред 01.30 и 04.00 сутринта камери са засекли автомобила на Алена, с който е било превозено нейното тяло.



Иззети са данни от трафика за следене на мобилните телефони на жертвата и обвинения.

Заподозрян за убийството е някогашният другар на Алена, Виктор Спига. Той е арестуван в Италия, където управляващите са предизвестени да чакат Европейска заповед за арест, издадена в България.

Обвиняемият е минал с автомобил и ферибот през Гърция. Задържан е при влизането в хотела си в Монтепрандоне в Италия.

Вече е издадена нова Европейска заповед за арест, защото няма по какъв начин обвиненият да бъде екстрадиран по остарялото обвиняване, повдигнато в България.



Тялото на Алена е намерено от нейни близки, полицията обаче е имала информация за региона, където се е намирало.

Няма подавани сигнали за домашно принуждение от Алена Щерк. Според проверяващите е имало прояви на ревнивост от Виктор Спига. Те са били свързани с заниманието на Алена Щерк, която се е занимавала с латино и африкански танци.

Основната версия на следствието е за закононарушение от ревнивост, само че се изследва и общият бизнес, който двамата са имали.

Засега не може да се каже изрично, че убийството е било авансово планувано.

Адвокат Любен Казанлиев не представяла публично Виктор Спига по делото. Назначен е длъжностен бранител. Адвокат Казанлиев се е занимавал с бизнес делата на обвинения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР