Множество регионални правителства предлагат планове за развитие на търговската космическа

...
Множество регионални правителства предлагат планове за развитие на търговската космическа
Коментари Харесай

Китай стимулира развитието на търговската космическа индустрия

Множество районни държавни управления оферират проекти за развиване на комерсиалната галактическа промишленост на напред във времето за своите цели, което е основна област в интернационалната конкурентна битка в региона на технологиите и нововъведенията. Именно комерсиалната галактическа промишленост беше една от горещите тематики на провелото се в края на 2023 година Централно работно съвещание по икономическите въпроси, което дефинира основните насоки на икономическите политики на Китай за към този момент актуалната 2024 година

Координираните старания на районните държавни управления, както и все по-голямото и интензивно присъединяване на частния бранш, ще тласнат комерсиалната галактическа промишленост на Китай към бърз напредък, разясняват специалисти.

Районът Иджуан, ситуиран в пекинския квартал Дасин, разгласи проекти за основаване на „ ракетна улица " и показа още 18 други подкрепящи ограничения на работна среща за индустриалните политики при започване на февруари. Това е част от напъните на Китай да форсира развиването на комерсиалната галактическа промишленост.

„ Ракетната улица “ ще включва новаторски център за проучване и развиване, център за интелигентно произвеждане от висок клас и интерактивна изложбена зала за просвета и технологии. Предварителното развиване на локалната екосистема и инфраструктура, профилирана за потребностите на бранша, ще притегли висококачествени планове от цялата комерсиална верига на галактическата промишленост, насърчавайки среда за съдействие за нововъведения.

В проекта се споделя още, че до 2028 година Иджуан има за цел да притегли повече от 100 високотехнологични предприятия, 50 профилирани предприятия, пет компании еднорози и пет обществени компании, към този момент листнати на стоковата борса. В последна сметка пекинското предградие се стреми да се трансформира в комерсиален клъстер за галактически нововъведения с „ хиляди предприятия, хиляди спътници в орбита и стотици милиарди юани доходи “.

По време на работната среща беше публично открит и Пекински иновационен център за ракетни технологии за многократна приложимост, което в допълнение ще насърчи развиването на бранша. Вече повече от 50 аерокосмически компании, в това число 70 % от китайските частни компании в бранша за сглобяване и произвеждане на ракети носители, към този момент са се открили в пекинското предградие. 

През миналата година Китай в допълнение акцентира значимостта на комерсиалните галактически технологии като значима основа за развиването на другите свързани промишлености. Търговските галактически полети също бяха посочени като стратегическа нововъзникваща промишленост по време на Централното работно съвещание по икономическите въпроси през декември.



Регионалните държавни управления, в това число Пекин и Шанхай, към този момент издадоха подробни графици за развиване на промишлеността. Пекин като цяло до 2028 година има за цел да бъде първият град в Китай, който ще реализира благоприятни условия за изстрелване, възобновяване и наново изстрелване на ракети за многократна приложимост, ще обезпечи евтини и доста надеждни изстрелвания на спътници и ракети и ще ръководи сателитни групи от огромен мащаб. За всичко това локалните столични управляващи са избрали пекинския регион Иджуан за съществена база за развиване на промишлеността. 

До 2025 година Шанхай ще има способността да създава всеобщо 50 комерсиални ракети и 600 комерсиални спътника годишно, позволявайки цифровата промяна на стопанската система, всекидневието и ръководството посредством използване на галактически осведомителни технологии. 

В началото на 2024 година китайските изстрелвания в космоса, свързани с търговски интервенции на индустриални компании, към този момент набират скорост. Ракетата притежател Jielong-3, създадена от China Rocket Co, достави девет спътника в орбита по-рано през февруари. В същия ден китайският авто производител Geely изстреля 11 спътника, с цел да усили потенциала си за обезпечаване на по-точна навигация.

Развитието на комерсиалните галактически полети има доста стратегическо значение и икономическа стойност за Китай. Това ще подтиква софтуерния прогрес и индустриалните надстройки в области като нови материали, нова сила и интелигентно произвеждане, като инжектира нов подтик в икономическото развиване на Китай, сподели Уан Пън, откривател от Пекинската академия за обществени науки.

Частните компании и районните държавни управления играят значима роля в комерсиалната галактическа промишленост. В същото време общите старания на централното държавно управление, локалните управляващи и частните вложения дават добра основа за сполучливо резултатно съдействие, разяснява Хуан Дзъчън, специалист по аерокосмическа просвета и технологии. 

Официалният старт на комерсиалната галактическа промишленост в Китай пристигна през 2015 година, когато частните вложения бяха насърчени в построяването и развиването на националната гражданска галактическа инфраструктура. През 2023 година китайски ракети от частния бранш направиха 13 изстрелвания, което съставлява към 20 % от общите изстрелвания на Китай.

Китай е на второ място в света за предходната година с 67 орбитални изстрелвания. На първо място е Съединени американски щати, като съвсем 80% от техните изстрелвания са от частната компания SpaceX на небезизвестния бизнесмен Илон Мъск. 

Според Taibo Intelligence Unit комерсиалният галактически бранш на Китай ще бъде в златна епоха на развиване от 2023 до 2028 година с подобен пазарен мащаб от 2,8 трилиона юана (393,11 милиарда долара) през 2025 година

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед65855Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед74443Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед39360Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед21321Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед110127Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед371742Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251145Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед226492Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед110127Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94104Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
  • Източник: pogled.info

  • СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР