Множество популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на

...
Множество популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на
Коментари Харесай

София кара колело и тича за по-чист въздух

Множество известни спортни звезди на България ще поведат колоната на „ София кара колело и тича за по-чист въздух ” в неделя, 14 април.

Стартът на велошествието е тъкмо в 11 часа, а бегачите потеглят в 11.15 часа по маршрут от Народно заседание през Орлов мост около Перловската река до НДК и по-късно по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там на огромната поляна е очакван огромен състезателен празник с доста атракции, съревнования, викторини с награди, концерти и занимания.

Велошествието и кросовото тичане (маратон) нямат спортен темперамент, а прекосяването по 4-километровия маршрут е за да се насочи обръщение за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. „ София – европейска столица на спорта “ провежда събитието към този момент четвърта поредна година, дружно с още над 100 интензивности, които имат за цел да дават повече благоприятни условия на софиянци и гостите на града за спорт и деен метод на живот.

На старта ще бъдат някои от най-известните спортни звезди на България. Отново с колоната ще потегли именитата Евгения Раданова, която с изключение на трите си медала от зимни олимпиади е и единствената българка взела участие и на зимна, и на лятна олимпиада със своя старт в колоезденето от Игрите в Атина 2004 година До нея ще бъдат част младите гении на българския спорт: новата звезда на международното фигурно пързаляне Александра Фейгин, която едвам на 16 години записа тази зима историческото 11-о място на Европейско състезание в Минск и влиятелното 17-о място на Световното в Япония при дамите. На старт ще бъдат и двукратните олимпийски юношески първенци от Буенос Айрес2018 акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, бронзовата медалистка от преди малко приключилото Световно състезание за девойки по фехтовка в Торун (Пол) и носителка на Световната купа на сабя Йоана Илиева, деца от хокейните школи, баскетболната легенда Роберт Гергов и други

Сред участниците ще и именитият планинар Дойчин Боянов, който изкачи Еверест без О2. Българският воин през предходната година реализира дружно с другари и съидейници неповторим план с щафетния супермаратон „ Един дан на Витоша “. За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, даже подземен, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита.

В пъстрата колона ще бъде и група от Датското посолство отпред с дипломат Сьорен Якобсен, които също ще карат колела за по-чист въздух в София. На старта чакаме и президентът на Международния съюз по съвременен петобой (UIPM) Клаус Шорман, германецът тези дни е в София по отношение на шампионата за Световната купа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР