Множество хора се събраха пред Паметника на свободата в РусеДнес

...
Множество хора се събраха пред Паметника на свободата в РусеДнес
Коментари Харесай

Русе отбеляза Националния празник на България 3 март

Множество хора се събраха пред Паметника на свободата в Русе

" Днес не е отдаваме единствено респект пред падналите за свободата на родината и не изпитваме само носталгия по отминала популярност, а осъзнаваме, че бъдещето ни зависи от нас ", сподели в словото си регионалният шеф на Русе Анатоли Станев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът на града Пенчо Милков съобщи, че Трети март е дата на правдивост, на благодарност и признателност.

" Това е дата, която е знак, и която би трябвало да ни замисли дали държим България в сърцето си всеки един ден или единствено по празници ", сподели Милков.

Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев съобщи, че единствено единни и обединени можем да се преборим с провокациите на днешния ден.

Русенският митрополитНаум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на героите и признателен молебен за извоюваната независимост.

" В днешния празничен ден да сведем глави пред подвига на всички паднали за свободата на родината ни. Да бъде безконечна и блажена тяхната памет. Нека пребъдва самостоятелна и мощна България ", сподели Русенският митрополитНаум.

В церемонията участваха Почетната рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Музикални осъществявания имаше и от гайдарския състав към читалище " Стефан Караджа 2018 ".

Церемонията приключи със заупокойна молитва за падналите за освобождението на нашето родно място и признателен молебен за извоюваната независимост, отслужена от Негово Високопреосвещенство Русенският митрополитНаум и свещеници от Русенската Света Митрополия и поднасяне на венци, поднесени в символ на безконечна благодарност към делото на освободителите на Националния празник на Р България пред Паметника на Свободата в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР