Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен няма просрочени задължения

...
Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен няма просрочени задължения
Коментари Харесай

Болницата в Шумен на печалба, още не е ясно дали ще успее да вдигне заплатите от август

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Шумен няма просрочени отговорности за предходната година и има облага от над 286 хиляди лв.. Това стана ясно на Общото заседание на акционерите на сдружението през днешния ден.

Инфлацията прави по-трудна обстановката през тази година.

„ За май, юни и юли ще бъдат достигнати брутните хонорари, заложени в подписания групов трудов контракт в опазването на здравето. Това е и изискване болничното заведение да получи 25% нарастване на финансирането на клиничните пътеки. Все още не мога да се наемам дали ще бъде допустимо от август сумите да влязат като съществена заплата “, сподели доктор Димитър Костов пред БНР.

Според груповия трудов контракт, подписан на национално равнище, стартовата заплата за доктор се усилва на 2000 лева, 1500 лева е месечното заплащане за здравна сестра и 900 лева - за санитар.

„ Съкращения на пенсионери няма да има. Болницата се нуждае от всеки човек. На пенсионерите ще бъде препоръчан трудов контракт по член 114 от КТ, който разрешава по едно и също време да получават пенсията си и да работят на повърхностен работен ден с почтено възнаграждение на час “, уточни още доктор Костов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР