Многократно сме правили избори 2 в 1. Ще се справим

...
Многократно сме правили избори 2 в 1. Ще се справим
Коментари Харесай

Проф. Константинов погреба ПП-ДБ: Глупави са! Сега на избори ще загубят поне 15 депутата

Многократно сме правили избори 2 в 1. Ще се оправим и този път. Това съобщи пред Нова нюз математикът и избирателен специалист проф. Михаил Константинов.
Има още седмица за мислене. Указът би трябвало да бъде публикуван до 7-8 април.
„ Главчев е доста прецизен човек и доста предан. Предполагам, че лоялността му сега ще е към цялото общество и към България. Нямам подозрения, че кабинет под негово управление ще се оправи “, сподели още той.
Според математика е разумно част от министрите да останат и в служебния кабинет. „ Някои от тях се оправят със отговорностите си и могат да бъдат оставени “, уточни проф. Константинов.
„ Сигурен съм, че и бъдещият министър председател, и президентът ще съгласуват назначенията между тях. Такива неща постоянно се уговарят авансово. Почти няма случаи, в които президентът да откаже да подпише декрет.
Двама рационални мъже явно би трябвало да вземат вярното решение “, разяснява той.
Според него е най-добре предварителните избори за парламент да са дружно с евроизборите.
„ Тогава най-вече хора ще излязат да гласоподават. Ако има два избора, втория път ще бъдат извънредно малко гласувалите, за парламентарните избори. 2 и нещо милиона ще излязат да гласоподават при избори 2 в 1 “, предвижда математикът.
По думите му, в идващото Народно заседание ПП-ДБ ще вкарат с 10-15 депутата по-малко, падайки до 50 народни представители.
„ Ще бъдат близо до второто място. За него има доста сериозен претендент – „ Възраждане “, които демонстрират леко и непрестанно повишаване.
Лъвската част от депутатите, които ПП-ДБ ще изгубят, ще ги получи „ Възраждане “, ГЕРБ може да си вдигне резултата с 2, 3-5 депутата. Движение за права и свободи са 35-38.
Ако остане същата композиция – ГЕРБ и Политическа партия ще бъдат с 120-122 депутата. Това комфортно болшинство, което имат сега, няма да се повтори. Това е цялостна нелепост, че отидохме на избори. Не чаках, че българските политици са толкоз глупави.
За първи път в новата българска история имаме такова жестоко вмешателство във вътрешните работи на България. Американският дипломат сподели на политиците: вие сте тъпанари, доста е отчаян.
Такова нещо на дипломатически език е доста тежка рецензия, съвсем последна “, съобщи проф. Константинов.
Що се отнася до евроизборите, съгласно математика, ГЕРБ ще имат 5 евродепутата, „ Възраждане “ – 4, ПП-ДБ и Движение за права и свободи – по трима, а Българска социалистическа партия – двама.
Според европейското изследване, което е основано на наше, разпределението е шест за ГЕРБ-СДС, по три за „ Възраждане “ и ПП-ДБ и двама евродепутати за Движение за права и свободи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР