Многобройна, но не според очакванията беше поредната изява срещу насилието,

...
Многобройна, но не според очакванията беше поредната изява срещу насилието,
Коментари Харесай

Повече мъже и политици на протеста Жени. Живот. Свобода - галерия

Многобройна, само че не съгласно упованията беше следващата изява против насилието, учредено на пола в петък вечер пред Съдебната палата. Стотици хора се събраха, с цел да изразят взаимност с жертвите на принуждение, главно дами и деца. Изявата беше проведена от феминистки сдружения, само че беше и тип съпричастност към дамите в Иран, които повече от 2 месеца се борят за правата си на фона на настаналите политически безредици. На демонстрацията пред Съдебната палата имаше представители на ирански сдружения, които скандираха:

„ Няма да мълчим. Няма да поносим “.

Организаторите изложиха съответни претенции към законодателната и изпълнителната власт.

Кадрите, които ви демонстрираме, приказват доста повече от това, което не може да се види, когато домашното принуждение и насилието над дами остава прикрито зад 4-те стени на дома. Често обаче този дом е затвор за доста дами, а те в никакъв случай не събират храброст да приказват за това.

Хубавата вест е, че на митинга имаше повече мъже от нормалното, тъй като колкото повече мъже се ангажират с казуса, толкоз повече шансове за разрешаването му има. На демонстрацията бяха видяни и политици като водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, някогашния водач на европейските социалисти и някогашен министър председател Сергей Станишев, министърът служебния кабинет  по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Това е добър знак, че тематиката е стигнала до вниманието на политиците.

Но от тук има още доста път и работа, която от Български фонд за дамите обобщиха в няколко свои претенции:



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР