Много ясно заявихме, че нито една страна няма право да

...
Много ясно заявихме, че нито една страна няма право да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Можем да преодолеем зависимостта от руския газ

Много ясно декларирахме, че нито една страна няма право да трансформира контракт едностранно . Според интернационалното право договорите би трябвало да се съблюдават. Ние запазихме непоклатимост, макар 95-процентовата си взаимозависимост от съветски газ. Взехме решение да поемем този риск, тъй като никой няма право да ни огъва ръцете. Проявихме водачество и показахме, че в случай че не се опасяваме, Путин няма късмет. Вследствие на това, от 95 % взаимозависимост от съветския газ , постигнахме нулева такава. В момента работим и по други други възможности, с цел да се уверим, че българските семейства ще заплащат толкоз добра цена, колкото беше и тази на " Газпром ", само че без да подвластен от тях.
 В Давос Кирил Петков прикани за единение във връзка с съветския газ Обновена
В Давос Кирил Петков прикани за единение във връзка с съветския газ

Пропуски от предишното не разрешили да има отговарящ отговор на енергийната рецесия

Това съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление пред Euronews Bulgaria по време на Световния стопански конгрес в Давос.

Относно глобите, наложени от Европейския съюз (ЕС) на Русия за петрола, той съобщи, че " би трябвало да излезем с една обща позиция. Има някои характерни особености в доста страни, в това число и България. Например, ние имаме петролна рафинерия, само че тя е съветска благосъстоятелност, посредством " Газпром ", и е единственият ни метод да се сдобием с нефт. Трябва да помислим за други възможности, които са обезпечени, преди да предприемем сходна стъпка. Въпреки това, дружно с тези гаранции, би трябвало излезем и с обединен отговор след срещата на върха. "
 Путин: Европа постанова наказания на пазара на нефт и газ под натиска на американския си стопанин
Путин: Европа постанова наказания на пазара на нефт и газ под натиска на американския си стопанин

Той упрекна Запада за протичащото се в Украйна

Петков разяснява и тематиката с изпращането на оръжие за Украйна, по която ръководещата коалиция не е единна .

" Изпращането на оръжия е по-скоро политически акт. Замислихме се, че имаме фабрики, които са профилирани в ремонт на съветска техника. Казахме си, че е доста по-важно да ремонтираме и върнем в Украйна 7 танка да вземем за пример, вместо да изпратим няколко каски, жилетки или друго сходно нещо. Показахме и, че посредством компромис вътре в обединението, още веднъж може да реализираме задачата си, а тя е да окажем допустимо най-голяма поддръжка на Украйна ", сподели той.
 Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие
Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие

След редакция на редактираните към този момент оферти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР