Много ясно е, че българската военна промишленост изнасяше оръжие, а

...
Много ясно е, че българската военна промишленост изнасяше оръжие, а
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Сигурно е, че има българско оръжие в Украйна


" Много ясно е, че българската военна индустрия изнасяше оръжие, а това, че българската страна не оферираше на държавното управление безплатно стълкновение, също е правилно. В края на краищата българско оръжие е несъмнено, че има в Украйна ", заяви председателят на Центъра за развиване на политики Константин Попов в студиото на " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9114
" По-важното е, че се взе политическото решение, че можем да предоставим такова оръжие, тъй като това ни слага на картата на Европа, на НАТО. Черноморският район е под международния прожектор. Да се крием и да се снишаваме не наподобява добре ", добави Попов.

Според него миналите 2 години са безспорна тъма в политиката и има чувство, че България е във външнополитическа изолираност и " звучният Шенгенски пестник " удостоверява това. Той означи, че всеки разговор е изгубен, когато няма постоянни политики и е отречено, че няма ляво и дясно, тъй като се губи доверието на тези, които те следват. 

" Тези години са доста решителни, този прозорец се отваря рядко, в който се пренарежда международната карта, цели, международният ред, международната система за сигурност и тогава някои изплуват, някои потъват ", сподели Попов пред Bulgaria ON AIR и посочи, че България не се оправя доста добре.

Гостът счита, че руснаците не са се уплашили от " Леопард 2 ", само че не им е прелестно от обстоятелството, че Германия ще ги даде на Украйна.

" За да може да се усвои такава комплицирана техника от самите екипажи, от командира, си би трябвало доста сериозна подготовка. Изисква доста комплицирана логистика и още по-сложно е да се изградят командири на тези танкови формирования, които да могат оптимално да употребяват техните бойни благоприятни условия. Изисква много време, а се приказва за идна съветска атака в резултат на мобилизацията, която организираха ", разяснява Попов.

Той чака тази година да бъде решителна за войната и ориста на Украйна да се реши на бойното поле, а ориста на международната система за сигурност и мястото на Русия ще се вземат решение в продължение на десетилетия и там главният инструмент ще бъде стопански. Неговото мнение е, че е доста евентуално спорът да ескалира, с цел да се откри някакво решение, тъй като в този момент обстановката е патова. Предположи, че несъмнено ще се стигне до дипломатическо решение.

Гостът уточни, че списъкът с оръжия, които ще дадем на Украйна, може да има някаква степен на конфиденциалност, само че поражда подозрения и спекулации. Попов показа, че би трябвало да се даде обща рамка, без да се нарушава условието за класифицирана информация.

" Аз считам, че българската войска има потребност от рационализация само че се надявам, че българският боец е запазил бойния си дух и желанието да пази родината си ", сподели Попов и поздрави всички, които са работили за придобиването на F-16, тъй като такава сериозна ескадрила ни слага в друга категория.

" Голям проблем е и модернизацията на сухопътни войски, само че там ще би трябвало да се вложат съществени запаси – от оборудването на боеца до придобиването на нова техника ", посочи още Попов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР