Много видове лекарства липсват в складовете и в аптекитеТова са

...
Много видове лекарства липсват в складовете и в аптекитеТова са
Коментари Харесай

Изчезват търсени лекарства

Много типове медикаменти липсват в складовете и в аптеките

" Това са най-често истински лекарства на компаниите производители. За лекуване на диабет недостигат много медикаменти – от най-популярния инсулин до останалите типове, които се употребяват непрекъснато от болните с по този начин наречената захарна болест. "

„ Няма пояснение от складовете защо липсват медикаментите, и ние питаме същото “, допълни по мотив терзанията на жителите Иванчева, притежател на верига аптеки, представена от в.. 

Марияна Иванчева разясни, че русенци в момента купуват медикаменти за хроничните си болести както и за грипни положения с температури. Не се вижда взрив на търсенето на избрани типове медикаменти или пък антибиотици или презапасяване с тях, каквито случаи е имало миналата година.

Най-често наблюдаващото се покачване на цените се отнася до питателните добавки и медикаментите без лекарско наставление и за хранителни добавки. Добавките на 6 месеца има право да увеличават цената си, както е по закон.

Според ръководителя на Асоциацията на притежателите на аптеки у нас Николай Костов този развой ще продължи до края на годината и по-късно. Увеличението ще стане двуцифрено. Той успокоява обаче, че медикаментите по лекарско наставление са мощно предпазени. При тях са увеличени цените на единични артикули.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР