Много се надявам заведенията да не отворят самоволно. Вчера имаше

...
Много се надявам заведенията да не отворят самоволно. Вчера имаше
Коментари Харесай

Българинът като пие 2 ракии, забравя за мерките

" Много се надявам заведенията да не отворят своеволно. Вчера имаше една полемика, която частично не беше доста лицеприятна. Нощните заведения не работят към този момент десети месец. Представете си човек, който има семейство и работи в такова заведение. Наистина ги разбирам тия хора. В заведенията, в случай че се съблюдават дистанциите и 50% потенциал, рискът не е в случай че влезеш обикновено и вечеряш, след което си тръгнеш, а в случай че правиш тържества. Българинът, като пие две ракии, не помни за ограниченията.  Едно е да вечеряш със фамилията си, друго е да пее певица, да развъртиш хора и да паднат възбраните ". Това съобщи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БТВ. 

" Обмисляме да отворим моловете, само че да оставим затворена обществената част - единствено комерсиалната. Надяваме се на надзор от цялото общество ", сподели той.  " Има заключени порти, секрети пароли. С полицията към този момент знаем номерата им ", добави той, запитан каква е схемата на скрито работещите заведения.  " Нека всички да бъдат наясно, че в случай че тази болест се върне както във Англия и лечебните заведения се изпълнят, ще върнем строгите ограничения незабавно. Движението на вируса демонстрира, че няма по какъв начин да знаем, в случай че се затопли дали няма да се забави разпространяването му ", добави Ангел Кунчев

Той разяснява и случаите на разболели се лекари сле имунизацията. " Абсолютно допустима обстановка. Тя няма да е толкоз честа, само че ще се случва и за в бъдеще. След първата игла се появяват антитела, само че не са на задоволително високо равнище. Максимално предпазени сме 10-тина дни след втората ваксина ", сподели доцент Кунчев. 

" Нямам желание да се тествам за антитела. Има смисъл едвам седмица-две след втората доза да се изследва това, с цел да забележим до какъв брой е проработила имунизацията. Задължително е да създадем такова проучване при имунизираните у нас. Никак не е безразлично какъв е резултатът от имунизацията. Виждаме какво написа производителят, само че животът е друго ", съобщи той. 

" Третата ваксина чакаме да е на " Астра Зенека ". В съпоставено с другите производители - поръчали сме повече. Аз персонално избирам " Астра Зенека " - нейното потребление е по-лесно. Едно е да използваш ваксина от естествен ледник, а не фризер на -70 градуса. Февруари месец към този момент ще работим и с трите ваксини ", сподели специалистът. 

Доц. Кунчев се радва, че има висок интерес у нас към ваксинирането и хората са почнали да го одобряват доста по-спокойно.  " Априлските количества на имунизацията са доста по-големи от тези за предходните месеци. Приключихме съвсем с първа фаза, а тогава ще сме завършили с трета фаза. Това, че избираме някои ваксини, е нещо обикновено. Много ще улесни процеса да се работи с имунизацията, с която е най-лесно ", добави той.  " Ако някой си мисли, че някой различен мисли повече за неговото здраве, в това число страната - лъже се. Човек би трябвало да мисли самичък най-вече за здравето си. Казваш цялата информация, истината, и човек си взема решение ", изясни доцент Кунчев. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР