Много се е изписало за онази идеална представа за женска

...
Много се е изписало за онази идеална представа за женска
Коментари Харесай

От Джейн Ръсел до Анджелина Джоли - как се е променял идеалът за красота през годините?

Много се е изписало за онази идеална визия за женска, която въплъщава естетическите стойности на човечеството и в същото време отразява духа на времето. В другите столетия тя се е променяла паралелно с нравите, културата, религията, с цел да ни подсети, че всяко време ражда своите герои и своите хубавици.

Ако се обърнем обратно обаче, и то не толкоз обратно във времето, а в първите следвоенни години, ще забележим, че хубавиците на XX век са доста повече човешки същества, в сравнение с днешните икони. Помислете за всички кино звезди, поп звезди и топ модели – слаби тела и опънати лица, това е формулата на днешната за хубост. За всички тях тегло от 45 кг ги изпраща в свръхтежка категория. За съпоставяне – една от най-големите хубавици на 80-те, Лилиан Ръсел, е тежала цели деветдесет кг! Нито една от знойните хубавици на последните десетилетия на XX век нямаше да може да си откри работа през днешния ден.

Ето кои са иконите на от 40-те години до през днешния ден и по какъв начин са се променяли те, с цел да стигнем до фетишизирания кокалест крайник на Анджелина Джоли в наши дни…

[[gallery]]
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР