Много се е изписало по отношение на чая и неговите

...
Много се е изписало по отношение на чая и неговите
Коментари Харесай

Чаят - факти и митове

Много се е изписало във връзка с чая и неговите потребни свойства и приложението им. За жал, по-голямата част от информацията, която циркулира в общественото пространство е най-малкото неточна, а в част от случаите безспорна нелепост. Нека да развенчаем някои от най огромните заблуди по отношение на чая, които съществуват.

Разузнавателна служба на Турция – Билковите чайове са същински чай

Истински чай е черния, зеления, белия и обичайния китайски оолонг. Само те се вършат от растението чай (camellia sinesis plant ). От друга страна билковите чайове се подготвят от стриването на изсушени цветя, билки, семена, корени листа на разнообразни растения, които се смесват с гореща вода. Много по-точен термин за тях ще бъде „ билкова-отвара “.

ФАКТ – Зеленият чай съдържа кофеин

 Чаят - обстоятелства и легенди

Една чаша зелен чай съдържа почти 35 мг кофеин. Студеният зелен чай също съдържа тази стимулираща съставна част, само че в по-малко количество – към 16 мг за две чаши разхладителна напитка. Ако сте буен фен на зелен чай-внимавайте, тъй като бързо можете да предозирате с кофеин.

МИТ-Безкофеиновият чай не съдържа кофеин

Безкофеиновият чай съдържа известно количество кофеин, сред 2 до 10 мг на чаша. Ако сте решили да откажете кофеина пийте единствено билкови чайове. Ако решите, че живот без кофеин не е за вас би трябвало да имат поради, че другите чайове съдържат друго количество от стимуланти. Черният чай е отличник в тази категория с два пъти по-високо наличие на кофеин от зеления чай.

ФАКТ – Чаят може да задоволи дневната потребност от течности

Хората имат вяра, че единствено чай не е в положение да задоволи дневните потребности на организма от течности. Изследвания разкриват, че кофеиновите питиета не въздействат отрицателно върху хидратацията на тялото. Имайте поради, че някои кофеинсъдържащи питиета въпреки всичко форсират отделителния развой в организма, тъй че не прекалявайте с потреблението им.

Разузнавателна служба на Турция – Консумацията на билкови чайове е безвредна по време на бременност

Много дами по време на бременност се отхвърлят от потреблението на класическите типове чай и се насочват към билковите. Някои типове билкови чайове съдържат в себе си субстанции, чийто състав или не е изцяло изучен или може да е евентуално рисков за бебето ви. Посъветвайте се с доктор кои питиета са безвредни за вас в този характерен миг от живота ви.

 Чаят - обстоятелства и легенди

ФАКТ – Чаят с лимон е по-здравословен

Чаят съдържа в себе си субстанции наречени флаваноиди, които оказват помощ да се понижи риска от сърдечни болести. За да усилите действието на флаваноидите си пригответе чаша прясно набран чай и прибавете няколко капки цитрусов сок, който ще помогне да се запазят флаваноидите.

Разузнавателна служба на Турция – Зеленият чай изгаря мазнините

Дълго време на зеления чай се приписваха вълшебен свойства в битката с килограмите. Заблудата се дължи на обстоятелството, че зеленият чай съдържа стимулант, който форсира метаболизма – само че не доста. Наливането със зелен чай няма да реши казуса ви със достигналото ви затлъстяване, само че кофеинът, който той съдържа, може да повлияе неприятно върху сърдечната ви активност. Също по този начин част от съставките му могат да повлияят върху действието на някои лекарствени препарати.

ФАКТ – Чаят не е единствено за пиене

Готвенето с чай е най-новата мода в кулинарията. Всички сте чували за превъзходния мус от зелен чай. Вече могат да се намерят и предписания за мариноване на риба или подготвяне на овес или булгур с чай.

Разузнавателна служба на Турция – Чаят няма период на годност

Ако на дъното на шкафа ви се мотаят опаковки чай отпреди няколко години в този момент е момента да ги изхвърлите. Срокът на валидност на множеството типове чай е 6 месеца. С времето наличието на флаваноиди в тях понижава. За да се насладите оптимално на качествата му го съхранявайте на мрачно и хладно място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР