Много сайтове все още разчитат на проблемните сертификати.В началото на

...
Много сайтове все още разчитат на проблемните сертификати.В началото на
Коментари Харесай

Потребителите на Chrome може да се сблъскат с проблем в следващата версия на браузъра

Много уеб сайтове към момента разчитат на проблематичните документи.

В началото на другата седмица идва Версия 70 на Гугъл Chrome. Една от огромните промени тук ще е, че браузърът дефинитивно снема доверието си от документите, подписани от Symantec (заедно с тези на Equifax, GeoTrust, RapidSSL, Thawte и VeriSign). Оказва се обаче, че това може да аргументи проблем за потребителите на браузъра, предава The Register, защото стотици уеб сайтове не са готови за смяната.

Вероятно си спомняте, че по-рано тази година, Mozilla и Гугъл насочиха съществени рецензии към Symantec, поради непреставащи произшествия и злоупотреби със документи на компанията. На Гугъл им пристигна допълнително и още през март оповестиха съответни ограничения – снемане на доверието от инфраструктурата на компанията. Междувременно, Symantec взеха най-правилното решение и продадоха сертификационния си бизнес на DigiCert.

Разработчик по сигурността е изготвил специфичен скрипт, посредством който сканира един милион от най-известните уеб сайтове, от които 1139 към момента поддържат документи на Symantec. Колко е тъкмо техния брой в Мрежата не е известно. След като обновите своя браузър до Версия 70, посещавайки запас, който разчита на цифровите документи на компанията, пред вас ще се появява предупредително известие. Разбира се, че ще може да го пренебрегнете, само че ще би трябвало да се уверите, че точно това е причина за известието, а не поради минали произшествия със сигурността, свързани с дадения уеб запас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР