Много райони в Гърция са наводнени в резултат на тежките

...
Много райони в Гърция са наводнени в резултат на тежките
Коментари Харесай

Проливните дъждове причиниха наводнения и в Гърция

Много региони в Гърция са наводнени вследствие на тежките атмосферни условия на Балканите.

Солун е наводнен след проливни превалявания, залели пътищата в западната част и центъра на града, оповестява " Катимерини ". Пожарната работа е в нараснала подготвеност и е получила повече от 300 повиквания. От тях 25 са за оттичане на вода, 2 за рязане на дървета и 3 за пренасяне на хора на по-безопасни места.



Един тунел е затворен поради дъжда, а бул. " Кралица Олга " се е трансформирал в река от поройния дъжд. Река Киропотамос (в превод - суха река) и още два канала също са прелели.



Снимки: БГНЕС

Община Костур също е изпратила молба да бъде оповестено изключително състояние, откакто рисковите метеорологични феномени засегнаха района. Местните управляващи настояват, че селскостопанската продукция за тази година може да бъде изгубена. Регистрирани са наводнения, материални опустошения и свлачища в региона, оповестява " Та неа ".



Халкидики също е в неприятно положение, като доста пътища са наводнени, а проливните дъждове стопираха придвижването.

Има доста наводнени къщи в региона на Перама, остров Лесбос. Автомобил е отвеян от придошлите води и в региона на Тригонас, а в Агиос Исидорос реката, която се влива в морето, е отнесла шезлонги и чадъри от плажа в морето, оповестяват локални медии.



Метеорологичната организация на Гърция оповестява, че рисковите феномени ще се разпространят в цялата страна. През цялата събота ще бъдат наранени Македония, Тракия, Северен Пелопонес, Централна Гърция, Тесалия, Евия и Спорадите. В неделя се чакат интензивни превалявания в Македония, Тесалия, Спорадите, Централна Гърция, в това число Атика, северните и източните острови в Егейско море, северните Цикладски острови и Евия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР