Много прилича на разправа, защото Елена Йончева е най-активният опозиционер

...
Много прилича на разправа, защото Елена Йончева е най-активният опозиционер
Коментари Харесай

Прогноза: Казусът Елена Йончева ще донесе 1-2 места повече на БСП в ЕП

Много наподобява на кавга, тъй като Елена Йончева е най-активният опозиционер в Народното събрание – не с думи, а с документи. Знаете за оградата с Турция, за " Хасковогейт ", за качеството на магистралите ни. Това съобщи някогашният претендент за кмет на София Михаил Мирчев, чийто наследник Стоян е народен представител от Българска социалистическа партия, оповестява actualno.com.

Откъде идват парите – от банката КТБ. Към 2019 година твърдим, че всичко в тази банка е незаконно. Кой сътвори тази банка? Ако не се неистина, Цветан Василев три или четири пъти получава наградата за банкер на годината, Цветан Цветанов го награди като " Мистър Икономика ", изброи Мирчев по какъв начин е допустимо Йончева да е знаела дали парите от КТБ са от незаконна активност.



Това е тезата на Българска социалистическа партия, има обаче някои смущаващи неща. Защо госпожа Йончева подписва контракт с офшорка, за какво не се влиза непосредствено в КТБ с рекламен контракт – нали така и така работеше в ТВ7, попита журналистът Стефан Ташев. Странно е в обща компания ти да дадеш 5000 лв., а другият – 300 000 евро. Всеки публицист може единствено да мечтае за такова нещо, добави той, а Мирчев го изясни с „ механизма на външния продуцент ”. Нека се види платени ли са налози за тези пари, съобщи Ташев пред Нова телевизия. Тези пари са за телевизионно студио, за командировки, за разноски за телевизионна работа, изясни Мирчев.

Мога ли да пера пари, за които не е ясно дали са откраднати? Няма още отговор, безапелационен беше Мирчев. Според него прокуратурата прави най-хубавия подарък на Българска социалистическа партия за евроизборите. Заради това Българска социалистическа партия ще има още едно или даже две места в Европарламента, счита Мирчев.

Припомняме, че същността на обвинението срещу Йончева е, че като шеф на компания " Офроуд " тя е помогнала 333 000 евро от КТБ да се преобразуват в персонално имущество т.е. това е длъжностно заграбване. " Офроуд " е учредена взаимно от друга компания на Йончева – " Авторска телевизия ”, дружно с офшорката " Далий Трейдинг Лимитид ". Според прокуратурата, в решенията на управителните органи на двете търговски сдружения е посочен размерът на капитала на " Офроуд " – 10 000 лв. и методът на систематизиране на дружествените дялове – по равно, по 5 000 лв. за всяка от фирмите " Авторска телевизия " и " Далий Трейдинг Лимитид ". " Далий Трейдинг Лимитид " се е задължила против записаните 50 дружествени дяла от капитала на " Офроуд " ООД да извърши парична вноска в размер 5 000 лв.. Поела е и обвързване да направи и парична вноска в размер на 310 000 /триста и 10 хиляди/ лв., които да бъдат отнесени във фонд " Резервен ". На съображение член 134 и сл. от Търговския закон, " Далий Трейдинг Лимитид " се е задължило след основаване на " Офроуд " ООД в Търговския указател на РБългария да направи и спомагателна парична вноска в " Офроуд " ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равноценност в период от 1 година, при годишна рента 5 %.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР