Много пъти сме ставали свидетели на това, че животните имат

...
Много пъти сме ставали свидетели на това, че животните имат
Коментари Харесай

На смъртния си одър жена се сбогува с папагала си в трогателна сцена (видео)

Много пъти сме ставали очевидци на това, че животните имат способността да изпитват благополучие, горест и редица други страсти. Видеото по-долу е доказателство, че това важи и за птиците. Синбад, африкански сив папагал, остава компактно до стопанката си през последните дни от живота й.

Двамата са другари от 25 години и ето, че пристигна моментът тази превъзходна птица да каже последно довиждане на индивида, с който показа живота си.

Папагалите са известни като доста прочувствени създания и Синбад е наясно, че е на път да загуби приятеля си, тъй като африканските сиви са ревностни наблюдаващи на израженията на лицата и езика на тялото на хората и елементарно могат да усетят, когато нещо не е наред.

Смята се, че тези птици имат умствения и прочувствен потенциал на 5-годишно дете, което ги прави даже по-умни от кучетата и сигурно най-умните измежду всички други типове домашни любимци. Освен всичко друго, учените имат вяра, че те могат да изпитват обич, благополучие, самотност, досада, ревнивост, яд, меланхолия и най-вълнуващото от всичко, съпричастност.

Когато се свържат с някого на по-дълбоко и по-емоционално равнище, папагалите намират в своите хора същински другари и не е извънредно тези птици да скърбят за загубата на този, който обичат.

В такива случаи може да им се даде антидепресант, който да облекчи прочувствената им болежка.

Синбад нормално е доста разговорлив, само че в този момент единственото, което желае, е да мълчи до болничното легло на стопанката си. Дъщерята на дамата улавя удивителния миг, когато майка й прошепва „ Обичам те “ на Синбад и това е толкоз очарователно, че допира сърцата на мнозина.

Самият папагал върви доста деликатно, проличава си, че е угрижен и усеща, че се случва нещо.

Видеото е споделяно неведнъж и всеки, който е видял споделеното от двамата, към този момент е уверен, че птиците могат да бъдат специфични домашни любимци, способни да дават обич.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР