Много от стартиращите компании, които ще се появят през следващата

...
Много от стартиращите компании, които ще се появят през следващата
Коментари Харесай

Forrester: още през 2019 година 10% от американците ще останат без работа заради роботизацията

Много от започващите компании, които ще се появят през идната 2019 година, ще имат потребност повече от роботи, а не от хора. Експертите предизвестяват, че автоматизацията ще засегне всички области на стопанската система, тъй като роботизацията е идващият стадий на цифровизацията.
VentureBeat цитира статистиките и докладите на аналитичната компания Forrester Research, съгласно които роботизацията е неминуем развой, които ще се засилва през 2019 година. През идната година 40% от американските компании ще употребяват най-вече роботи и програмен продукт, които ще извършват отговорностите на служащите и чиновници хора.

„До основаването на същински изкуствен интелект, който ще изпрати човечеството в пенсия, са нужни не по-малко от 100 години“ – настояват аналитиците. Но практическото потребление на ИИ в предприятията и фирмите към този момент е реалност“.

Машинното образование се употребява в устройствата за носене, чат ботовете, разбора на текстовете и автоматизацията на другите процеси. Бизнесът е мощно заинтересуван от изкуствения разсъдък и търси експерти в тази област. Парадоксално е, само че се планува роботи да търсят работа на хората, останали без работа поради роботи.

Според Forrester, роботизацията няма да провокира безработица. Много служащи и чиновници даже ще се зарадват на въвеждането на ИИ, тъй като той ще ги освободи от рутинната работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР