Много от потенциалните убийци на Tesla все още работят на

...
Много от потенциалните убийци на Tesla все още работят на
Коментари Харесай

Lucid Motors губи 338 000 щ. долара от всеки произведен електрически автомобил

Много от евентуалните " убийци на Tesla " към момента работят на загуба, само че в случай че компанията на Илон Мъск в сходна позиция преди няколко години работеше в среда на ниска конкуренция, то в този момент цените на електрическите автомобили са подложени на мощен напън от страна на същата Tesla. Основаната посредством отлив от последната компания Lucid Motors да вземем за пример губи 338 000 щ. $ от всеки създаден електрически автомобил.

Поне от такива калкулации се управляват анализаторите на Bloomberg Intelligence, говорейки за стопанската система на производството на Lucid Motors през тази година. Компанията към момента се надява да създаде обещаните 10 000 електрическия автомобил до края на тази година, само че наскоро цената на акциите на Lucid Motors доближи исторически най-малко, а от началото на годината е спаднала с 25%. През последните шест месеца прогнозите на анализаторите за финансовите резултати на компанията се утежниха с съвсем 50 %.
-->
За съпоставяне, съответните загуби на компанията Rivian от стартирането на електрически автомобили, съгласно оценката на експертите на Bloomberg Intelligence, вършат към 110 000 $ от всеки автомобил. Посоченият производител чака да създаде 52 000 електрическия автомобил до края на тази година, само че междинната прогноза за приходите на Rivian, показана от анализаторите в сектора, се е подобрила с 5% през последните шест месеца. Акциите на Rivian спаднаха с 25% тази седмица, откакто управлението разгласи желанията си да набере още 1,5 милиарда $ под формата на емисия конвертируеми облигации.

Докато Rivian се радва, наред с другото, на финансовата поддръжка на колоса в интернет търговията Amazon, Lucid Motors би трябвало значително да разчита на опциите на вложители от Саудитска Арабия. Последните демонстрират интерес към образуване на производството на електрически коли от тази марка в родината си. Тези вложители към този момент са вложили 9 милиарда $ в капитала на Lucid, а наскоро автомобилният производител получи позволение да провежда производството на електрически коли в специфичната икономическа зона на Саудитска Арабия. След като излязоха на американската фондова борса през втората половина на 2021 година, Lucid и Rivian от този момент изгубиха надлежно 91% и 89% от капитализацията си. Капитализацията на Rivian в този момент е по-малко от 17 милиарда $, а на Lucid Motors е лимитирана до 11 милиарда $.

Въпреки че Lucid Motors чака с течение на времето да разшири гамата си от модели с по-достъпни електрически автомобили, в този момент тя е лимитирана до премиум бранша, където размерите на продажбите не са толкоз високи и конкуренцията е много огромна. В същото време сдружението би трябвало да усили размера на продажбите, с цел да може да изплати сериозните вложения в организацията на всеобщото произвеждане на електрически коли. Някои анализатори се притесняват, че Lucid ще би трябвало да прибегне до несъблюдение на дълговите си отговорности. Според анализатори на Bloomberg Intelligence компанията понастоящем разполага с 5,2 милиарда $ парични запаси, само че през идната година ще би трябвало да направи разноски в размер на най-малко 7 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР