Много от най-развитите страни в света имат прекалено високи препоръчителните

...
Много от най-развитите страни в света имат прекалено високи препоръчителните
Коментари Харесай

Редовната консумация на алкохол може да съкрати живота ви с години

Много от най-развитите страни в света имат прекомерно високи целесъобразните граници на безвредна приложимост на алкохол, които би трябвало да бъдат занижени, с цел да се спасят човешки животи.

До това умозаключение се стига в проучване, оповестено в медицинския вестник The Lancet, съгласно което постоянната консумация на повече от 100 грама алкохол на седмица(около 5-6 чаши вино или няколко халби бира) е обвързвана с понижаване на продължителността на живота както при мъжете, по този начин и при дамите.

„ Препоръчителните граници в Италия, Португалия и Испания са съвсем 50% по-високи от безвредното, до момента в който в Съединени американски щати горната граница за мъжете е съвсем двойна “, се твърди в проучването, представено от Франс прес.

В проучването, което е траяло повече от 1 година, са взели присъединяване съвсем 600 000 души на възраст сред 30 и 100 година от 19 страни с високи приходи. Авторите на прочуването са взели поради други фактори, ограничаващи продължителността на живота, като възраст, социално-икономически статус, тютюнопушене и влечение към диабет.

В този интервал откривателите са отчели 40,310 смъртни случая, които са били съпоставени с заявената от участниците междинната консумация на алкохол.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР