Много от нас понякога биват обзети от натрапчиво желание да

...
Много от нас понякога биват обзети от натрапчиво желание да
Коментари Харесай

Трябва ли да се борим с глада за сладко?

Много от нас от време на време биват обзети от натрапчиво предпочитание да хапнат нещо сладко. Откъде идва то и дали е належащо да се борим с него – за това споделя диетологът Елена Соломатина пред радио „ Спутник”, представено от БГНЕС.

„ Много хора се пробват да водят здравословен метод на живот и да се хранят вярно постоянно, като изключат изцяло сладкото от диетата си. Но ние не сме роботи и от време на време нещо може да се случи. Ако доста ви се прииска торта, изяжте я и се върнете към естествения си живот. Основното нещо е да не се самообвинявате като че ли това е срив на волята ви”, сигурна е Соломатина.

" Човек би трябвало да се поглези и да не се стреми да се усеща като свръхчовек, би трябвало да балансирате. Понякога „ дребните кулинарни бягства” са по-полезни от строгите ограничавания. Ако човек се усеща неловко, той по този начин или другояче ще се срине душевен ", сподели диетологът.

Друг е въпросът, когато се появи напрастанно и натрапчиво предпочитание за сладко, тогава би трябвало да потърсите повода. Тя може да бъде както физическа, по този начин и психическа. Първо, на човек може да му липсват някои детайли.

" На първо място, това може да е неналичието на хром, магнезий, витамини от група В. Хромът може да се получи под формата на добавки, той се съдържа в месото, морските блага. Магнезият се съдържа в зелените зеленчуци и в някои семена. Витамините от група В влизат в състава на месото, комплицираните въглехидрати, пълнозърнестия самун, зърнените храни ", означи Соломатина.

Причината за острото предпочитание за сладко може да бъде някаква спонтанна обстановка – стрес или неочаквана липса на сила, добави диетологът.

" Причината за психическата уязвимост може да е бракоразвод, болест на непосредствен или човек да не може да получи хормоните на удоволствието, тъй като да вземем за пример не може да се занимава с заниманието си, ненадейно е спрял да спортува, скоро се е пенсионирал. Причина може да е даже латентна зараза. През студения сезон на човек постоянно му липсва сила и желае да се затопли. Нещо мазно, сладко, вискозно нормално оказва помощ за попълване на силата, тъй че не изпадайте в суматоха, в случай че по-често ви се хапва шоколадов кейк през зимата”, заключи Соломатина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР