Много от добрите резултати от работата на кабинета някакви си

...
Много от добрите резултати от работата на кабинета някакви си
Коментари Харесай

Денков: Много постижения на кабинета потънаха, заглушени от по-маловажни събития

Много от положителните резултати от работата на кабинета " някакви си потънаха ", разгласи министър-председателят Николай Денков през днешния ден. Той показа дружно с вицепремиерката Мария Габриел и цялото държавни управления свършената работа на първия ротационен кабинет.

" Те потънаха не тъй като не са значими, а тъй като бяха заглушавани от други събития, които съгласно мен са с по-малко значение, само че получиха по-голямо внимание ", добави Денков.

И акцентира, че това е доклад за първите 9 месеца, което е " в средата " на управническата стратегия, която може би ще бъде продължена от Мария Габриел на поста.

" Това, което постоянно сме казвали с госпожа Габриел е, че ще създадем всичко допустимо да създадем равномерен преход с минимални разтърсвания, с цел да можем да продължим да работим дружно ”, добави той.

Правителството е дало отговор на 56 питания и 1891 въпроса на депутати, извършени са 13 чувания и 8 блицконтрола. Но е имало отчетност освен към Народното събрание, а и пред жителите - в обществените мрежи.

" Правехме и ежемесечни срещи във Facebook  с хората, отговаряйки на техните въпроси, което също е форма на отчетност. Смея да кажа, че това е едно от държавните управления, което регулярно, в най-различни формати е давало доклад пред хората за това, какво сме успявали да създадем ". 

Пропуснатите достижения на държавното управление са одобряването на градежа на Автомагистрала " Струма ", програмата на спортното министерство за финансиране на младите първенци на България, наваксване по повод на Териториалните проекти за енергиен преход, върнати са десетки милиони от предплатени и неосъществени инхаус поръчки.

" Няколко министерства координираха напъните си, с цел да можем да въведем електронните бележки за учениците, електронните предписания за пациентите и електронните санкции за пътни нарушавания. Министерство на образованието сътвори плана „ Дигитална раница ”, който ще продължи да се надгражда. Министерство на правораздаването стартира следствието на военни закононарушения в Украйна по свидетелски показания на украински бежанци у нас. Министерство на труда задейства над 25 000 стопански неактивни лица на пазара на труда единствено за последните 6 месеца на предходната година ”, изброи още и министър председателят.

Но призна, че са налице и редица забавяния - второто заплащане по Плана за възобновяване, Националната детска болница, и други.

" Няма да спестя и това, че  постоянно се сблъсквахме с тежки хибридни офанзиви, остри рецензии, възмущение, напрежение и дезинформация. Често тези офанзиви започваха от опозиционните политици. Всеки път офанзивата се правеше без авансово да е получена съответната информация от министерствата. Разберете, че въпросът не е в това, че ни пречите. По този метод – пречите на България да се развива по верния метод ", разгласи Денков.

Според Мария Габриел партиите, подкрепящи кабинета, са съумели да " смекчат несъгласията и откритото съмнение между тях ".

" Те  подкрепиха кабинет, изглеждащ неосъществим в очите на мнозина в името на едно – стабилността на страната. Демонстрирано беше водачество, предвидливост и умения за вдишване на отговорност. Този избор даде късмет на България да постави завършек на политическата неустойчивост и да не се окажем още веднъж в подготовка на следващите предварителни избори ”, сподели още тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР