Много млади хора злоупотребяват с алкохола, без да подозират, че

...
Много млади хора злоупотребяват с алкохола, без да подозират, че
Коментари Харесай

Злоупотребата с алкохол на младини изсушава мозъка

Много младежи злоупотребяват с алкохола, без да подозират, че това може да докара до " изсъхване " на обособени зони на мозъка, свързани с паметта, вниманието и езика.
Последиците може да бъдат: нарасналият риск от алкохолизъм и редица други проблеми, написа NDTV. Според учени от университета в американския щат Орегон точно в подрастващата възраст, когато мнозина протягат ръка към чашката, мозъкът към момента минава през етапа на оформяне и реализиране на зрялост. Това е освен биологично развиване, само че и оформяне на схеми за психосоциално държание. Според учените несъразмерното пиянство е консумация на 4 и повече питиета в границите на 2 часа за дамите и на 5 и повече питиета за мъжете, добавя БГНЕС.
Учените изследвали въздействието на дейното пиянство върху способността на мозъка да забавя реакциите, върху работата на паметта, вербалното образование, вземането на решения, чувствителността към награди, реакциите на мозъка върху всевъзможни дразнители, свързани с алкохола. Те се интересували също от обработката на социално-когнитивната и социално-емоционалната информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР