Много жени са предразположени към по-силно омазняване на косата. Има

...
Много жени са предразположени към по-силно омазняване на косата. Има
Коментари Харесай

Как да намалите омазняването на косата си

Много дами са предразположени към по-силно омазняване на косата. Има обаче нездравословни привички, които доста утежняват ситуацията.

Бързото омазняване на косата е един от най-досадните козметични проблеми, който в това време срещаме постоянно. Омазнената коса наподобява мръсна и сплескана, изисква постоянно миене, а от време на време даже да е измита сутринта, още в края на същия ден е зацапана в корените. Проблемът се задълбочава в нечистата градска среда.

Понякога и самите ние утежняваме казуса. Ако сте измежду дамите, чиято коса се омазнява по-бързо, ето от кои привички би трябвало да се избавите:

Не измивате задоволително добре косата си

За да е по-траен резултатът след измиване, би трябвало да го вършиме добре. Нанасяйте задоволително количество шампоан в корените, а най-добре измийте и повторно с шампоан по-късно. Целта е косата да скърца от непорочност. Важно е и какъв еликсир избирате, като за мазната коса той би трябвало да е извънредно лек (На пазара се оферират и гелообразни текстури, които не утежняват косъма). А с цел да избегнете наслояването на артикули върху косъма, което води до пресоване на косата и по-бързо омазняване, мощно ви предлагаме противоположното миене на косата .

Използвате преса за коса

Съвършено изправената и опъната с преса коса залепва за скалпа и надлежно се омазнява по-бързо, тъй като е в контакт с отделения себум. По-добре изправяйте косата със сешоар и огромна кръгла четка, като първоначално сушите с обърната надолу глава. Колкото по-повдигната е косата в корените, толкоз повече време ще издържи чиста.

Детокс за косата от нечистата градска среда

 Как да намалите омазняването на косата си

Три дни с съвършена коса, без да я мием

Къпете се с гореща вода

Водата за измиване на косата би трябвало да бъде прелестно топла, само че не прекомерно. И никога гореща. Причината е, че горещата вода изсушава кожата на главата на момента, след което като реакция на скалпа се задейства свръхпроизводство на себум. Измивайте с топла вода и изплаквайте с леко хладка – това ще успокои скалпа и ще стегне порите.

Забравяте да почиствате четките си

По четките и гребените за коса се натрупват себум и прахуляк, както и останки от артикули. За да не попада всичко това върху преди малко измитата коса, когато я разресвате, е нужно постоянно да почиствате четките и гребените. Използвайте топла сапунена вода, в която да ги накисвате един път на една-две седици, а в случай че косата ви е в действителност доста мазна, и по-често.

Вредно ли е да използваме маска за коса прекомерно постоянно?

Прекалявате със стайлинг продуктите

Лак и пяна, гел, стилизираща вакса – всичко това се натрупва върху косъма, утежнява го и сплесква косата. Ако вашата е по-мазна, би трябвало да бъдете доста спестовни в потреблението на каквито и да е артикули без отмиване. За вас най-подходящи са спрейовете за размер, а за прдукти с по-мазна консистенция като вакси и кристали е най-добре въобще да забравите.

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР