Преди дни две ученички бяха прегазени на паркинг в Сопот.

...
Преди дни две ученички бяха прегазени на паркинг в Сопот.
Коментари Харесай

Бащата на прегазеното в Сопот дете: Изпратих кукла на училище, а после я видях като смачкано коте

Преди дни две ученички бяха прегазени на паркинг в Сопот. Виновната шофьорка е на 18 години и има стаж зад кормилото едвам няколко седмици. Пред NOVA приказват родителите на едното потърпевшо дете и шефът на гимназия, който става очевидец на тежкия случай.

„ Дъщеря ми е по-тежко потърпевшото момиче. Тя е съответна, приказва. Все още се намира в интензивното поделение на болничното заведение, защото има въздух в белия дроб. Следващата седмица предстоят интервенции на натрошения ѝ таз. Благодарим на ВМЗ-Сопот, които осигуриха четири банки кръв ”, сподели майката на момичето. Тя добави, че за случая са отговорни родителите на тийнейджърката, седнала зад кормилото без никакъв стаж.

Бащата Иван Радуйчев добави, че е схванал за случая сутринта, когато са му звъннали. „ Пристигнах по най-бързия метод. Детето ми беше извадено отдолу под колата със съдействието на шефа. Автомобилът е стоял върху нея няколко минути. Гледката беше ужасна. Изпратих кукла на учебно заведение, видях я като смачкано коте ”, сподели той.

Директорът на образователното заведение, където е станал случая, сподели, че е директен очевидец. „ Паркирах моя автомобил пред учебното заведение и тръгвайки към постройката, чух писъци и крясъци. Обръщайки се, видях колата върху наша ученичка. Притекох се на помощ. Всички деца и родители наоколо също помогнаха. Подадох сигнал на телефон 112. Родител се обади и на полицията. Всички бяхме в потрес. Един татко извади крик от колата, само че и с него не успяхме да я повдигнем. Тогава извиках всички момчета, които бяха на паркинга и вдигнахме автомобила във въздуха и с ученичка от 10 клас успяхме да измъкнем детето отдолу под колата, на безвредно разстояние. Подложихме ѝ раница и не разреших да я пипат ”, описа шефът. И добави, че шофьорката също е тяхна ученичка.

Бащата на потърпевшото момиче съобщи, че ще търсят правата си по правосъден път. Според него наказването би трябвало да бъде за родителите на младата шофьорка. „ Не съм първият родител, който плаче за детето си, само че желая да бъда последният ”, добави той.

Бабата на момичето акцентира, че всички институции би трябвало да вземат ограничения, с цел да бъдат предотвратени сходни произшествия.

Шофьорката е арестувана за 24 часа. Прокуратурата е назначила техническа експертиза.

Директорът на образователното заведение моли към отговорност на пътя.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР