Много интересна политическа картина очерта социологът от Изследователски център Тренд

...
Много интересна политическа картина очерта социологът от Изследователски център Тренд
Коментари Харесай

Социолог каза кога Борисов се връща на власт

Много забавна политическа картина очерта социологът от Изследователски център " Тренд " Евелина Славкова. Според нея доверието в кабинета ще продължи да пада, грешките на министрите работят за ГЕРБ, а " Възраждане " катери толкоз бързо, че може да измести Българска социалистическа партия.

" Картината демонстрира, че това държавно управление започва с поддръжка 40% позитивно отношение и 39% негативно отношение. Сега следим доста огромна разлика. Тя е огромна, тъй като за доста къс интервал от време имаме тотална промяна в данните. В момента 58% имат отрицателно отношение, а 27% положително ", разяснява Славкова в изявление за БНР. Тя предсказа, че в бъдеще държавното управление по-скоро ще губи, в сравнение с ще печели.

" Не виждам доста потребни ходове, с които да се изяви на фона на тези рецесии, тъй че обществото да върне доверието си към този кабинет. Обществото към този момент усеща обществено напрежение, тъй като в последните години живеехме по-нормално. Сега общественото напрежение няма да стихне с каквито и да било стопански ограничения за някакъв интервал. Свикнахме да живеем малко по-добре и в този момент напрежението идва шоково за всеки ", предвижда Евелина Славкова.

" 52% от обществото не счита, че това държавно управление ще изкара цялостен мандат. Те не имат вяра, че тази коалиция ще успее. Тя не наподобява монолитно в очите на хората ", разяснява социологът.

" Италианско семейство – да, само че това е ръководство на една страна и не могат да се аргументират с подобен вид страсти. Хората го виждат, усещат, упованията на хората са в един миг някоя от политическите партии - най-видна на първи проект, само че не и несъмнено, е Има Такъв Народ, да излезе от обединението ", предвижда още Евелина Славкова. Според нея препъникамъкът може да се окаже въпросът " Северна Македония ".

Опозицията сега печели от това да няма избори, счита специалистът.

" Действията на тази коалиция, това, че не се оправят с рецесии, учат се в придвижване и така нататък – това оправдава ГЕРБ и може да се сътвори обстановка, в която те да бъдат допустими ", сподели Славкова.

Електоратът на Българска социалистическа партия е разграничен 50:50 в отношението си към държавното управление, сочи още  проучването на " Тренд ".

" Извън Политическа партия самите електорати на съдружните сътрудници не реагират напълно позитивно във връзка с оценката за работа на това държавно управление. В един миг някоя от тези политически обединения просто ще каже – ние губим, ще спечелим по-скоро политически дивиденти, в случай че излезем от обединението, в сравнение с в случай че продължим да я крепим. ", разяснява социологът.

Растежът на " Възраждане " не е за занемаряване, акцентира Евелина Славкова. Ръстът идва от така наречен периферни електорати, които търсят за кого да гласоподават или от негласуващите, които търсят нещо, което би ги предизвикало.

" Моята прогноза е, че " Възраждане " ще продължи да пораства и може да измести част от политическите обединения, които са сега в ръководството. Тя измества Има Такъв Народ и Демократична България, може да измести даже и Българска социалистическа партия, тъй като са доста близки сега, сходни като резултати. Можем да се окажем в обстановка на предварителни избори, в която " Възраждане " може да бъде четвърта или даже трета политическа мощ. Това доста съществено ще пренареди политическата настройка. ", сподели още социологът.

За политическия план на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев Славкова разяснява, че те " не разделят тъкмо един електорат, само че имат сходни позиции по избрани тематики " и " могат да влязат в борба ", която да сложи " Възраждане " в по-неблагоприятна позиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР